'Als supporters spelers mogen halen, wat moeten we dan nog als TC?'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De boel stond al enige tijd op ploffen, maar sinds gisteren is wat veel mensen rond de Westmaat al verwachtten waarheid geworden. De voltallige technische commissie van IJsselmeervogels gooide het bijltje erbij neer. Een pijnlijk besluit, vooral voor TC-voorzitter André van Diermen, zo vertelt hij aan RTV Utrecht.
"Dit doet zeker pijn. IJsselmeervogels is en blijft mijn club. Ik ben er al bijna mijn hele leven aan verbonden. De afgelopen vijf jaar heb ik veel tijd en werk geïnvesteerd om de club te helpen. Ik heb het nooit voor eigen eer gedaan, maar voor de club."
Ik had meer slagvaardigheid verwacht van dit bestuur
André van Diermen
Dat dan toch het doek valt betreurt Van Diermen, maar het was onvermijdelijk. "Het is een optelsom van gebeurtenissen. De meesten afgelopen seizoen. Gesprekken met het bestuur leverden niet het gewenste resultaat. Dat was voor mij al reden om in januari al mijn vertrek aan te kondigen." Het afgelopen seizoen stapelde incident op incident. De plotselinge terugkeer van Maikel de Harder, buiten de TC om, de clash met trainer Ted Verdonkschot en het behoud van Jeffrey Buitenhuis door enkele vermogende supporters. "We zijn met het bestuur rond de tafel gegaan om de voorvallen te bespreken. Er kwam echter geen enkele spijt naar voren naar aanleiding van de gebeurtenissen. Er werd ook niet uitgesproken dat het niet meer zou gebeuren. Kijk het geval van Jeffrey Buitenhuis. Als supporters spelers gaan halen, wat moeten we dan nog als TC? Ik had meer slagvaardigheid verwacht van dit bestuur."
Het aanblijven van Jeffrey Buitenhuis deed flink wat stof opwaaien op de Westmaat
Het aanblijven van Jeffrey Buitenhuis deed flink wat stof opwaaien op de Westmaat © Jan Kruijdenberg
Van Diermen had in januari al aan gekondigd te zullen stoppen. De rest van de TC zou gewoon doorgaan bij de Vogels. Daar zijn de leden nu alsnog op teruggekomen. "De andere leden van de TC wilden in eerste instantie nog wel verder gaan zonder mij. Maar door de laatste gebeurtenissen hebben ook zij besloten om te stoppen. Datzelfde geldt voor een substantieel deel van de scouts. Ook zij kregen niet het gevoel dat ze zochten bij het bestuur. Ze missen waardering en vertrouwen."
We misten waardering en vertrouwen
André van Diermen

FRISSE WIND

"Misschien is het wel goed dat er na vijf jaar nieuwe mensen aan de slag gaan, is het een gezonde situatie", gaat Van Diermen verder. "Maar de manier waarop dat gegaan is is niet leuk. We hebben de intentie uitgesproken om het seizoen af te maken, zodat het bestuur in alle rust kan zoeken naar de opvolging. We zijn ook bereid om de nieuwe TC te helpen opstarten."

TELEFOON STAAT ROODGLOEIEND

Van Diermen zelf hoeft niet bang te zijn dat hij lang moet stilzitten, zegt hij zelf. "Ik ben gisteren meteen al door een aantal clubs gebeld of ik bij hun wilde komen werken. Ik neem dat in overweging. Ik ben niet rancuneus, dus naar de Blauwe buren zal ik nooit gaan", zegt hij met een knipoog naar sommige opmerkelijke transities tussen beide clubs in het verleden. "Ik blijf altijd als supporter aan IJsselmeervogels verbonden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.