Kampong vreest: "Zoals het nu gaat kunnen we niks dit seizoen"

De cricketers van Kampong
De cricketers van Kampong © Namen & Rugnummers/Rijk van den Bunt
UTRECHT - De Utrechtse omnisportvereniging Kampong maakt zich ernstig zorgen over het cricketseizoen. Door de coronacrisis is de start van het seizoen al uitgesteld. Vanaf 1 september mag er weer competitie worden gespeeld, maar dat is voor de traditionele zomersport te laat.
"Dit is voor de cricketers extra zuur, omdat zo het hele seizoen in het water valt", legt Ingrid van der Elst van Kampong Cricket uit. "De meeste cricketclubs delen de hun velden met het voetbal, waardoor zij vanaf 1 september niet meer op de velden terecht kunnen, omdat voetbal er dan gebruik van moet maken. Dus is er vooralsnog geen enkele kans op het afwerken van de competitie. Of de overheid moet de regels gaandeweg de zomer versoepelen. Als dat gebeurt, zou er misschien in de twee zomermaanden juli en augustus nog iets georganiseerd kunnen worden."
GEEN GEHOOR BIJ NOC*NSF
De Nederlandse Cricketbond luidde samen met de Honk-en Softbalbond al de noodklok bij NOC*NSF. De sportkoepel lijkt echter weinig voor de zomersporten te willen doen. "Cricket is een van de sporten die hard worden getroffen, hoewel het net als andere zomersporten als tennis, golf, honk- en softbal, bij uitstek een sport is die prima op afstand en juist in de buitenlucht gespeeld kan worden", onderbouwt Van der Elst haar betoog.
Het grootste struikelblok lijkt vooralsnog vooral de reisbeperking te zijn. De overheid wil wedstrijden van deze sporten voor 1 september vooral verbieden om het aantal reisbewegingen tegen te gaan en om niet teveel mensen tegelijk in een auto te hebben. Daarom stonder er bij Kampong dit weekend onderlinge clubwedstrijden op het programma. "Meer dan dat zal er vrijwel zeker niet inzitten in 2020."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.