RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels-voorzitter Van den Bos: 'Het is helemaal geen crisis'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels-voorzitter Frank van den Bos is wel wat gewend, maar hij was dit weekend ronduit verbaasd over de ophef over het vertrek van de technische commissie van zijn club. "Dat was al lang bekend, dat is voor mij helemaal geen nieuws meer."

'OUD NIEUWS'
TC-voorzitter André van Diermen liet in januari aan het bestuur weten dat hij na vijf jaar wilde gaan stoppen. Van den Bos begrijpt dat wel. "Er ligt enorm veel werk op de schouders van een enkeling. Dat houdt geen paard vol." Bij een bijeenkomst in maart gaf de rest van de technische commissie aan ook te willen stoppen, om de weg vrij te maken voor een geheel nieuwe tc.

"Tot zover het oude nieuws", zegt Van den Bos. "Werkelijk het enige dat dit weekend nieuw was voor mij, is dat er ook een paar scouts opstappen, onder wie de zwager van André van Diermen. Die is solidair."

Ik lees overal dat het crisis is. En dat is het niet"
Frank van den Bos

Dat laatste woord suggereert wel dat er meer aan de hand is dan Van den Bos toegeeft. "Ik bagatelliseer het ook niet, maar ik lees overal dat het crisis is. En dat is het niet."

GEPASSEERD
Van Diermen zegt vooral op te stappen omdat hij vertrouwen miste en omdat de technische commissie zich een aantal malen gepasseerd voelde door sponsors en bestuur. Zo werd verdediger Jeffrey Buitenhuis tot twee keer toe binnenboord gehouden door sponsors, terwijl hij van de TC mocht vertrekken. "Je kunt over veel zaken discussiëren, maar dat ik doe ik in de club, niet in de media", zegt Van den Bos.

TECHNISCH DIRECTEUR
Sinds IJsselmeervogels een technische commissie invoerde, stapten twee tc-voorzitters al na een jaar op. Vier anderen hielden het vijf jaar vol, onder wie dus nu André van Diermen. "Ik had het nog niet zo bekeken, maar blijkbaar is vijf jaar de max", erkent Van den Bos.

Dan zou je wellicht moeten vaststellen dat de functie niet door een vrijwilliger zou moeten worden ingevuld, maar door een professional. Mede-tweede divisionist Katwijk heeft al een technisch directeur in dienst. "Daar gaan wij pas over nadenken als we geen vrijwilliger meer kunnen vinden", zegt Van den Bos daarover.

Voor het geld van een technisch directeur kun je drie spitsen halen"
Frank van den Bos

Aan het ideale plaatje van een technisch directeur kleven namelijk ook nadelen, denkt de Vogels-voorzitter. "Die staat voor een aanzienlijk bedrag op de loonlijst en heeft misschien ook nog wel een administratief medewerker nodig. Daar kan je drie spitsen voor halen."

ALLESKUNNER
Dus zoekt de club in de eigen gelederen naar een opvolger voor Van Diermen en zijn commissie. En dat is niet makkelijk. "Die staan niet in rijen van drie hun vinger op te steken", zegt Van den Bos. "Het is een erg intensieve baan. We zoeken een alleskunner. Hij moet verstand hebben van het spelletje en van juridische zaken, hij moet weten hoe het er in de kleedkamer aan toegaat en hij moet kunnen onderhandelen."

Totdat die alleskunner gevonden is, blijft de technische commissie onder leiding van André van Diermen gewoon aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -