RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak FC Utrecht nu officieel bij UEFA neergelegd

UTRECHT - De zaak van FC Utrecht tegen de KNVB, voor wat betreft het Europese ticket rond de bekerfinale, ligt sinds maandagmiddag officieel bij de UEFA. De advocaat van de club voerde al eerder verkennende gesprekken met de Europese voetbalbond. Maandag zijn de stukken afgerond en naar de UEFA gestuurd.

De advocaten Frans de Weger en Jeroen Bedaux trekken in twijfel of de Nederlandse voetbalbond er alles aan gedaan heeft om de bekerfinale nog te laten spelen. Zij menen ook dat er vanuit Zeist onvoldoende naar de UEFA is gelobbyd voor het spelen van de KNVB bekerfinale tegen Feyenoord op een later moment.

Omdat die finale niet is gespeeld en de KNVB Feyenoord wel en FC Utrecht geen Europees ticket toekende, toen de competitie vanwege de coronauitbraak werd gestaakt, vinden de advocaten dat FC Utrecht ernstig is benadeeld door de KNVB in de afronding van de competitie in de eredivisie.


JUNI
Het wachten is nu op de Europese voetbalbond. Rond 17 juni verwacht FC Utrecht vanuit Zwitserland te horen wat de Europese bond heeft besloten en of de ploeg van John van den Brom alsnog Europa in mag.

Veel voetbalgrootheden scharen zich achter FC Utrecht en zetten vraagtekens bij het besluit van de KNVB om de bekerfinale niet te laten spelen. Dat gaven Louis van Gaal, Guus Hiddink en Willem van Hanegem in diverse publicaties aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -