Promotie Sportlust'46 naar derde divisie een feit

Tweede promotie op rij voor Sportlust'46
Tweede promotie op rij voor Sportlust'46 © RTV Utrecht / Mark Kloostra
WOERDEN - De promotie van Sportlust'46 naar de derde divisie is een feit. Dat blijkt uit een brief die de KNVB aan alle derde divisionisten en hoofdklassers heeft gestuurd. In die brief, ook in het bezit van RTV Utrecht, staat dat de derde divisies volgend seizoen uit 18 clubs zullen bestaan.
Om aan 18 clubs per derde divisie te komen, moet de KNVB zes clubs uit de vier hoofdklassen laten promoveren. Die zes promovendi zijn de vier ploegen die bovenaan stonden toen de competitie werd stilgegelegd, en twee ploegen die op dat moment op de tweede plaats stonden.
De brief van de KNVB
De brief van de KNVB © RTV Utrecht
Het Woerdense Sportlust was koploper in de zaterdaghoofdklasse A en is dus één van de promovendi. Waarschijnlijk zal de KNVB de beste nummer 2 uit de twee zaterdaghoofdklassen alsmede de beste nummer 2 uit de twee zondaghoofdklassen laten promoveren. Dat zou betekenen dat het Utrechtse DHSC naast promotie grijpt, omdat ACV uit Assen, dat tweede stond in de hoofdklasse B, betere cijfers kan overleggen.

INDELING

Afgaande op de brief zal dat betekenen dat Sportlust'46 volgend seizoen samen met het Veenendaalse DOVO in de derde divisie A gaat spelen. In die poule spelen daarnaast onder meer Sparta Nijkerk en DVS'33 uit Ermelo. Naast Sportlust'46 en ACV promoveert ook Staphorst, dat bovenaan stond in de hoofdklasse B.
Hoogland en Hercules blijven in de derde divisie B en treffen daar drie nieuwe ploegen: de hoofdklassekoplopers Unitas uit Gorinchem en Hollandia uit Hoorn. De derde promovendus is waarschijnlijk het Amsterdamse JOS Wategraafsmeer.
Voor Sportlust'46 betekent het de tweede promotie op rij. Vorig seizoen werd de ploeg uit Woerden kampioen van de 1e klasse B.
Deze tekst staat in een toelichting van de KNVB: De "nummers 1" van elke poule in een klasse / divisie komen als eerste in aanmerking voor indeling in een naast gelegen hogere klasse / divisie in het seizoen 2020/'21. Hierbij geldt dat indien er meer "nummers 1" zijn dan open plaatsen in de naast gelegen hogere klasse, de beslissing wordt gemaakt op basis van hetgeen bovenstaand onder 1. t/m 4. opgenomen. (Vb: er zijn vijf open plaatsen en tien "nummers 1", dan zullen de vijf "nummers 1" met het hoogste gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd worden ingedeeld in de naast gelegen hogere klassen / divisies. Indien twee of meer teams een gelijk aantal gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd heeft, dan is het gemiddelde doelsaldo doorslaggevend etc. De overige vijf "nummers 1" worden dus in dezelfde klasse / divisie ingedeeld.)
Dit betekent dat de koplopers uit de vier hoofdklassen sowieso mogen promoveren, als zij hebben aangegeven daarvoor in aanmerking te willen komen. Sportlust'46 heeft dat gedaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.