RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vlag uit bij Kampong, EDO, Zeist en Amsvorde, andere koplopers teleurgesteld

PROVINCIE UTRECHT - De voetballers van Kampong spelen volgend seizoen in de 1e klasse. De Utrechtse club kreeg dinsdag bericht van de KNVB dat de promotie-wens is ingewilligd. Ook het Utrechtse EDO, SV Zeist en Amsvorde uit Amersfoort promoveren. Maarssen, Houten, De Merino's, SCH'44 en VVA Achterberg promoveren niet.

Op 10 april liet de KNVB aan de clubs weten dat er mogelijk toch gepromoveerd kon worden, hoewel eerder was gemeld dat dat niet zou gaan gebeuren. Clubs die meenden aanspraak te kunnen maken op promotie, konden dat middels een brief bij de bond aangeven. Deze week zijn de beslissingen bekend gemaakt.

VIJF KEER FEEST
Tien clubs uit Utrecht stuurden de brief, vier daarvan hebben goed nieuws ontvangen. Maandagavond al werd duidelijk dat Sportlust'46 naar de derde divisie mag promoveren. Kampong keert door de maatregel terug op het niveau waar het in het seizoen 2008/2009 ook al een jaar speelde.

Stadgenoot EDO komt volgen jaar voor het eerst sinds 1981 uit in de 3e klasse. "Wij zijn ťťn van de gelukkigen, en daar ben ik heel gelukkig mee kan ik je verzekeren", laat voorzitter Frits de Ru weten. Ook Zeist, dat vorig jaar van de zondag overstapte naar de zaterdag, speelt in het seizoen 2020/2021 in de 3e klasse.

Amsvorde mag het volgend seizoen voor het eerst sinds 2005 gaan proberen in de 3e klasse op zondag. "Daar ben ik heel erg blij mee", zegt voorzitter Danny de Graaf.

TELEURSTELLING
"Het is jammer, maar dan moet het volgend jaar maar gebeuren", zegt voorzitter Elbert van der Burg van VVA Achterberg, dat 4e klasser blijft. "Dan vieren we 50 jaar voetbal in Achterberg, maken we er een dubbel feest van."

Ook voorzitter Udo Delfgou van Houten, dat promotie naar de 2e klasse misliep, berust in de situatie. "Het is natuurlijk een hele grote tegenvaller, we waren helemaal klaar voor de promotie. Maar je doet er niks aan."

COMPETITIE-INDELING
De KNVB laat weten dat de competitie-indelingen voor het seizoen 2020/2021 waarschijnlijk eind deze week bekend gemaakt gaan worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -