PODCAST: 25 jaar geleden was het Utrechtse Holland op zijn hoogtepunt

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het was kort maar hevig. Het Utrechtse Holland debuteerde in 1992 in de hoofdklasse van het zondagvoetbal en verdween in 2000 alweer van het toneel. In de tussentijd werden twee districtsbekers gewonnen en werd de club uit Ondiep in 1993 en 1995 landskampioen bij de zondagamateurs. Maar de algehele landstitel werd nooit gewonnen.
VERKOCHT?
In 1993 verloor Holland over twee duels van Katwijk, twee jaar later kaapte IJsselmeervogels de titel weg voor de oranje-zwarten van de debuterende trainer Gert Kruys. Het gerucht dat die finale zou zijn verkocht, wordt door oud-speler Hennie Lettinck ten stelligste ontkend. "Als ze ons hadden willen omkopen, waren ze als eerste bij mij terecht gekomen. Ik heb geen cent gezien."
"Als ze ons hadden willen omkopen, waren ze als eerste bij mij terecht gekomen"
"Als ze ons hadden willen omkopen, waren ze als eerste bij mij terecht gekomen" © RTV Utrecht
In deze RTV Utrechtpodcast praat Bert Kous met Hennie Lettinck, aanvoerder Rick Testa la Muta en toenmalig trainer Gert Kruys. "Iedereen heeft het altijd over dat geld bij Holland, maar het was vooral heel gezellig."
De hele podcast is te beluisteren via Spotify, Soundcloud en iTunes.
Op sptify, soundcloud en iTunes vindt u ook de eerdere sportpodcasts, met Chef de Mission van de Winterspelen Carl Verheijen, hoofdopleiding Jelle Goes van FC Utrecht en de 40-jarige GVVV-spits Berry Powel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.