Competitiestart: SCHC-voorzitter minder optimistisch dan directeur hockeybond

© Orange Pictures
BILTHOVEN - Voorzitter Arthur Bouvy van SCHC uit Bilthoven denkt niet dat de hockeycompetitie op 5 september kan beginnen. Hij is daarmee minder optimistich dan directeur Gerritsen van de hockeybond KNHB. Gerritsen zei deze week op hockey.nl dat hij verwacht dat de competitie op alle niveaus begin september van start kan gaan. "Ik ben bang dat het langer gaat duren", zegt Bouvy.
"Ik ben geen expert en ik hoop van harte dat hij gelijk krijgt. Maar ik zie het niet zo rooskleurig", zegt Bouvy. "Je kunt wel beginnen, maar wat gebeurt er dan in het najaar als het griepseizoen weer begint met corona erbij? Ik geloof niet dat er tegen die tijd een medicijn of vaccin is."

VOORBEREIDINGEN

Toch bereidt SCHC zich wel voor op een herstart in september. "Het heeft niet zoveel zin om als club je eigen plan te trekken. Wij volgen de overheid en de KNHB." En dus wordt er op Stichtsche alweer volop getraind, en wordt er ook nagedacht over eventuele maatregelen rond de velden.
En dat wordt een hele uitdaging. "Het hockeytechnische aspect is niet zo moeilijk. We zijn nu allemaal weer aan het trainen en ons aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dus dat komt wel goed", aldus Bouvy. "Maar als je zonder publiek moet gaan spelen, moet je wel het nodige regelen."
Een toeschouwer die de hele wedstrijd op dezelfde plaats staat kan alleen door de twee mensen die naast hem besmet worden. Een speler heeft contact met 21 anderen
Arthur Bouvy, voorzitter SCHC

CLUBGEBEUREN

Het hoofdveld van SCHC, waarop de dames hun hoofdklasse- en de mannen hun promotieklasseduels afwerken, is namelijk integraal onderdeel van het sportpark aan de Kees Boekelaan.
"Daar moeten we hekken neer gaan zetten als er geen publiek mag komen", zegt Bouvy, die ook kanttekeningen plaatst bij het spelen zonder publiek. "Een toeschouwer die de hele wedstrijd op dezelfde plaats staat kan alleen door de twee mensen naast hem besmet worden. Een speler heeft contact met 21 anderen."
Veel publiek bij een thuiswedstrijd van de SCHC-mannen
Veel publiek bij een thuiswedstrijd van de SCHC-mannen © Robert Claus
Bovendien is het spelen voor publiek een belangrijk onderdeel van het clubgebeuren, stelt Bouvy. "Het is voor veel van onze leden een belangrijke bijzaak dat ze na hun eigen wedstrijd ook nog een mooie pot van heren of dames 1 kunnen gaan kijken. Als dat wegvalt, wordt het een kille bedoening."
Bouvy ziet dat nu al bij de trainingen. "Als je niet in clubhuis een schaaltje bitterballen en een biertje kan pakken, is het trainen en wegwezen. Dan mis je het clubgebeuren."

BEGRIP

Toch begrijpt de SCHC-praeses de bond ook heel goed. "Je wilt een goede competitie organiseren en er de tijd voor hebben. Zodat je niet na de winter veel wedstrijden in korte tijd moet proppen. En dat je topspelers hun wedstrijden spelen om in een goed ritme te komen voor de Olympische Spelen."
"Dus nogmaals, het zou geweldig zijn", besluit Bouvy. "En als de grote baas het zegt, gaan we dat ook gewoon doen. Ik hoop echt dat hij gelijk krijgt en dat we met een gerust kunnen beginnen en deze ellende achter ons laten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.