RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoogleraar Hoepelman: 'Voorzichtig bij contactsporten, maar honkbal kan'


UTRECHT - "Honkballer zouden weer wedstrijden moeten kunnen spelen", Dat zegt Andy Hoepelman, hoogleraar interne geneeskunde en infectieziekten van het UMC in Utrecht, in het NOS programma Langs de Lijn en Omstreken.

Nu Nederland in de strijd tegen het coronavirus langzaam weer van het slot gaat, heeft de voormalig waterpolo-international begrip voor de wens van vooral contactsporters om ook eindelijk weer serieus aan de slag te gaan. Ze willen niets liever dan hun voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio van volgend jaar in gang zetten. "Als oud-topsporter heb ik wel begrip voor het standpunt van bijvoorbeeld judoka's en honkballers", geeft de Utrechter, die op de Spelen van 1976 brons won, aan.

 De KNBSB kan niet wachten tot september en stuurde een brandbrief naar NOC*NSF De KNBSB kan niet wachten tot september en stuurde een brandbrief naar NOC*NSF | Foto: Jan Kruijdenberg

"Die willen aan de gang, maar ik snap ook wel de coronastrategie van het kabinet en het Outbreak Management Team. Voorzichtigheid blijft gewenst. Het is in mijn ogen een goede strategie, maar bijvoorbeeld honkbal zou weer moeten kunnen", aldus de hoogleraar, die zware maanden met zijn afdeling in het UMC achter de rug heeft.

 "Het contact bij honkbal is summier", aldus Hoepelman | Foto: Jan Kruijdenberg

BRANDBRIEF
De honkbalbond KNBSB schreef onlangs een brandbrief aan sportkoepel NOC*NSF om weer te mogen spelen. De competitie is in de zomer en er komt nog een olympisch kwalificatietoernooi aan.

BUITEN EN ZON
"Het contact bij honkbal is summier. Daarnaast is het buiten en meestal in de zon. Allemaal factoren die besmettingen met het coronavirus tegengaan", zegt Hoepelman, die wel een kanttekening plaatst. "We moeten niet vergeten dat we nog weinig weten van het virus. Daarom moeten we goed kijken hoe de versoepelingen van de kabinetsmaatregelen op 1 juni en 1 juli uitpakken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -