Doorgaan Belgische bekerfinale biedt FC Utrecht houvast

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Club Brugge en Royal Antwerp spelen op zaterdag 1 augustus de finale van het Belgische bekertoernooi. Het duel in het Koning Boudewijnstadion in Brussel begint om 20.30 uur, zonder publiek.
De gemeenteraad van Brussel had eerder deze week al groen licht gegeven om de bekerfinale te laten spelen. Het Belgische seizoen is vanwege de coronapandemie voortijdig beëndigd. Club Brugge werd tot kampioen uitgeroepen. De clubs uit de hoogste klasse wilden wel dat de bekerfinale gespeeld zou worden.

FC UTRECHT HOOPT OP BELGISCH SCENARIO

Dat biedt FC Utrecht weer wat meer houvast. De club wil de Nederlandse bekerfinale ook graag nog spelen. De KNVB houdt dat vooralsnog tegen. Daarom is de club een procedure gestart bij de UEFA. In de stukken die zijn overhandigd stelt de club zelfs een scenario voor om de finale tegen Feyenoord op Bonaire te spelen.

BONAIRE

"Het is heel serieus, want de gezaghebber, de gedeputeerde voor sport en de voorzitter van de voetbalbond op Bonaire hebben dit idee omarmd", vertelt Jeroen Bedaux, een van de advocaten die FC Utrecht in de arm heeft genomen, aan NU.nl. "Ze zullen vandaag of morgen officieel melden dat ze de finale kunnen organiseren en dat hun accommodatie voldoet aan de regelgeving. En volgens mij heeft Corendon al aangegeven dat zij de vluchten kunnen organiseren."

VOOR 3 AUGUSTUS

Het Belgische seizoen is net als in Nederland vanwege de coronapandemie voortijdig beëndigd. Club Brugge werd tot kampioen uitgeroepen. De clubs uit de hoogste klasse wilden wel dat de bekerfinale gespeeld zou worden. Dat moet gebeuren voor 3 augustus, de datum waarop de UEFA wil weten welke ploegen zich voor de Champions League en Europa League hebben geplaatst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.