RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Annemieke Kiesel-Griffioen: 'Liesbeth Migchelsen was erg belangrijk voor Saestum'

1/2
ZEIST - "Volgens mij wordt Liesbeths loopbaan bij Saestum onderschat." Dat zegt Annemieke Kiesel-Griffioen. De geboren Kockengense, die tegenwoordig in Duitsland woont, voetbalde vanaf 1995 voor de club uit Zeist. "Ik lees overal dat ze alleen in 2000 kampioen werd met Saestum. Maar uit mijn plakboeken blijkt dat ze er ook bij de landskampioenschappen van 1996, 1997, 1998 en 1999 bij was."

Voor een verdediger scoorde Liesbeth erg veel"
Annemieke Kiesel-Griffioen

Kiesel-Griffioen wil de foto's van die landstitels niet delen. "Dat vind ik te privé, zo kort naar haar overlijden", zegt de oud-international, als haar wordt gevraagd herinneringen op te halen aan haar afgelopen dinsdag overleden oud ploeggenote Liesbeth Migchelsen. "Ook persoonlijke herinneringen hou ik voor mezelf."

 Liesbeth Migchelsen bij haar afscheid van Oranje. Ze speelde 95 interlands Liesbeth Migchelsen bij haar afscheid van Oranje. Ze speelde 95 interlands | Foto: Orange Pictures

Over de voetbalster Liesbeth Migchelsen wil ze wel praten. "Liesbeth was een verdedigster in hart en nieren. Ze was fysiek sterk en kopsterk", zegt Kiesel-Griffioen. "Toen ik als 15-jarige bij Saestum kwam, was zij samen met Vera Pauw één van de routiniers."

Bladerend in haar oude plakboeken, "Ik heb heel veel bewaard", valt Kiesel-Griffioen één bijzonder aspect van de voetbalster Liesbeth Migchelsen op. "Voor een verdediger scoorde ze erg veel. In meerdere van de vijf kampioenswedstrijden die ze bij Saestum speelde maakte ze een doelpunt. Meestal uit dode spelmomenten."

"Ze was een vaste waarde voor ons team, en dus had ze ook een grote inbreng in de gouden tijd van Saestum." Tussen 1996 en 2007 veroverde de club uit Zeist in totaal zeven keer de landstitel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -