John van den Brom gelooft heilig in Bahebeck

UTRECHT - FC Utrecht gaat om de tafel met Jean-Christophe Bahebeck en Urby Emanuelson. Beide voetballers lopen uit hun contract bij de club uit de Domstad. Dat vertelt trainer John van den Brom, die graag met de twee spelers verder wil, op RTV Utrecht in Een Berg Sport.
"Ik ben gek op JC", openbaart de trainer in gesprek met René van den Berg en Gert Kruys, "Hij loopt uit zijn contract, maar we zijn aan het kijken of we hem kunnen behouden." Standard Luik is een kaper op de kust voor de jonge talentvolle Franse spits, maar FC Utrecht heeft een eenzijdige optie op Bahebeck voor twee extra seizoenen.
"Als je naar zijn rendement kijkt in de wedstrijden die hij gespeeld heeft, is die enorm hoog. Laten we vooropstellen dat hij veel te weinig heeft gespeeld, maar als we zorgen dat hij constant fit is en constant dat niveau haalt, dan hebben we zo'n geweldige speler aan hem." Meent Van den Brom.
Ik ben gek op JC
John van den Brom
Analist Gert Kruys is sceptisch. "Ook voor jou tijd was hij telkens geblesseerd. Ik heb het er wel eens met Dick Advocaat over gehad. Dat is best wel lastig en je hebt Jonas Arweiler en Nick Venema er nog achter, ook twee jongens met potentie." Toch gelooft Van den Brom heilig in Bahebeck. "Elke keer als JC fit was heeft hij ook bijna altijd gespeeld." En dat is volgens de trainer niet voor niets.
Jean-Christophe Bahebeck
Jean-Christophe Bahebeck © fcutrecht.nl

EMANUELSON

Urby Emanuelson werd ooit gehaald voor zijn routine. Ook hij is aan het einde van zijn contract gekomen. Op de Amsterdamse middenvelder annex verdediger heeft FC Utrecht geen optie. Ook van de 33-jarige Amsterdammer wil Van den Brom nog geen afscheid nemen. "Voor Urby geldt hetzelfde als JC, ook met hem gaat Jordy (Zuidam, red.) aan de slag. Ik ben alweer vooruit aan het kijken. Ik denk dat het onze kracht kan worden als we alle jongens bij elkaar kunnen houden."
We hebben de echte Dalmau nog niet gezien
John van den Brom
Van den Brom verwacht veel van volgend seizoen als hij zijn groep intact kan houden. "We hadden natuurlijk heel veel verwacht van de ruil met Heracles tussen Dessers en Dalmau. Alleen heeft Adrian veel te weinig fit geweest om datgene te kunnen laten zien wat hij eigenlijk kan", kijkt de Amersfoorter terug. "

CELTIC

Het zal FC Utrecht misschien nog wel de meeste moeite kosten om Gyrano Kerk te behouden. De jonge aanvaller staat in de belangstelling van het Schotse Celtic, dat een vaste klant is in de Champions League. De coronacris kan echter gunstig zijn, want sinds de uitbraak van de pandemie ligt de transfermarkt nagenoeg stil. "Er is op dit moment - al kan dat morgen anders zijn - geen concrete belangstelling. Maar ik verwacht dat alles in september wel weer op gang komt, zeker als de transferperiode wordt verlengd."
Gyrano Kerk staat in de belangstelling van Celtic
Gyrano Kerk staat in de belangstelling van Celtic © fcutrecht.nl
Kerk heeft nog een contract tot medio 2023 bij FC Utrecht. Als een club de aanvaller wil overnemen zal er dus diep in de buidel getast moeten worden. De marktwaarde van de 24-jarige Amsterdammer ligt momenteel zo rond de vier miljoen euro, maar de verwachting is dat daar ver boven geboden zal moeten worden, omdat de club hem eigenlijk nog niet kwijt wil. Kerk maakte dit seizoen tien eredivisie-goals en was verantwoordelijk voor acht assists.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.