RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Eredivisie in september hervat'

UTRECHT - Het is de bedoeling dat de eredivisie half september van start gaat. Dat zei algemeen directeur Martin van Geel van Willem II, na een bijeenkomst van de Eredivisie CV (ECV) in Rotterdam tegen FOX Sports.

"Begin september is dan bedoeld voor interlandvoetbal en in augustus worden er dan oefenwedstrijden gespeeld", zei Van Geel, die een plan openbaar maakte om de Nederlandse clubs een maand eerder vooral onderling tegen elkaar te laten spelen.

"Er ligt een plan om de eredivisieclubs in augustus een paar keer tegen elkaar te laten spelen, om weer in het ritme en op niveau te komen. Daar was iedereen het, zoals ik het begreep, mee eens", aldus de directeur van Willem II.

Vůůr 1 september zijn eredivisiewedstrijden niet toegestaan.

BEVESTIGING
FC Utrecht wil het verhaal van Van Geel niet bevestigen en verwijst naar de ECV en de KNVB. De KNVB zegt binnenkort met een toelichting te komen.

TV GELDEN
Op de bijeenkomst in Rotterdam bereikten de 18 eredivisieclubs ook overeenstemming over de verdeling van de tv-gelden. Ze houden bij de verdeling de ranglijst aan zoals die was toen de KNVB besloot het seizoen voor beŽindigd te verklaren vanwege de coronacrisis. Het voetbaljaar 2019-2020 telt voor 100 procent mee, al moesten in de eredivisie nog acht speelrondes worden afgewerkt en twee inhaalwedstrijden.

Het tv-geld wordt verdeeld op basis van de eindstanden van de afgelopen tien jaar in de eredivisie, waarbij het laatste seizoen het zwaarste meeweegt. Hoe langer geleden, hoe minder het seizoen meeweegt. Als het seizoen 2019-2020 niet had meegeteld of slechts deels, zou dat voor een aantal clubs financiŽle consequenties hebben gehad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -