ZPC Amersfoort klaar voor nieuw eredivisieavontuur

Jesse Koopman
Jesse Koopman © Orange Pictures
AMERSFOORT - ZPC Amersfoort heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Jesse Koopman. De 27-jarige international komt over van het Franse Lille. Koopman speelde zeven jaar in het buitenland, in achtereenvolgens Spanje, Hongarije, Roemenië en Frankrijk.

TERUGKEER

Voor zijn buitenlandse avontuur speelde Koopman ook al in Amersfoort. Dat hij nu terugkeert bij de club, die afgelopen seizoen in de eerste divisie speelde, is een bewuste keuze, zegt hij op de clubsite. "Ik ben zeven jaar weg geweest. Heb veel geleerd en mezelf goed ontwikkeld, maar ik miste Nederland ook wel. Wat voor mij de doorslag heeft gegeven om te kiezen voor Amersfoort is dat ik ook vooral plezier wil beleven aan het waterpolo."
Komend seizoen gaat Koopman zich met Oranje proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Daarnaast wil hij ook al nadenken over een leven ná het waterpolo. "Dus het is een goed moment om terug te keren naar Nederland. Ik ken veel jongens van vroeger en het plan van Amersfoort spreekt me aan. Mooi om met een ambitieuze en leuke groep gasten aan de slag te gaan."

PROMOTIE ONDANKS CORONA

ZPC Amersfoort degradeerde twee jaar geleden uit de eredivisie en speelde afgelopen seizoen op het tweede niveau. Daarin stak de ploeg van coach Gianluca Sattolo met kop en schouders boven de concurrentie uit. Nadat de competitie was stilgelegd, besloot de zwembond dat de bovenste twee ploegen van de eerste divisie mochten promoveren, zodat de eredivisie komend seizoen uit veertien teams bestaat.
denk dat komend seizoen veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn
Jesse Koopman
Afgelopen seizoen presteerde ZPC Amersfoort als eerste divisionist al uitstekend tegen eredivisieteams. In de beker werd dankzij zeges op GZC Donk en ZV De Zaan de halve finale bereikt, die uiteindelijk niet gespeeld werd. Koopman denkt dan ook dat zijn ploeg komend seizoen geen modderfiguur zal slaan op het hoogste niveau. "Ik denk dat komend seizoen veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn."
Clement Stegman, terug onder de lat na zwaar auto-ongeluk
Clement Stegman, terug onder de lat na zwaar auto-ongeluk © Orange Pictures

BIJZONDER VERHAAL

Koopman is niet de enige nieuweling in de selectie. Lars Reuten, halverwege vorig seizoen overgekomen van GZC Donk, is nu speelgerechtigd, en er kwamen drie talenten uit de regio naar de Keistad. Keeper Boyd Vermeulen (17) en Jort van der Werve (18) komen over van BZC Brandenburg en Sam Kunz (18) maakt de overstap van VZC Veenendaal naar ZPC Amersfoort.
De laatste twee nieuwe namen zijn die van doelman Clement Stegman en Mees Keuning. Laatsgenoemde is voormalig jeugdinternational. De 20-jarige midvoor komt over van GZC Donk. Stegman is een bijzonder verhaal. De voormalige doelman van Oranje moest vijf jaar geleden na een zwaar auto-ongeluk noodgedwongen abrupt zijn carrière afbreken. Inmiddels is hij volledig hersteld.
(bron: website ZPC Amersfoort)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.