De Ruijsscher keert terug bij UZSC

De Ruijsscher, tweede van rechts, in 2017 succesvol met de mannen van UZSC
De Ruijsscher, tweede van rechts, in 2017 succesvol met de mannen van UZSC © Twitter waterpolo.nl
UTRECHT - Joachim de Ruijsscher wordt met ingang van seizoen 2020-2021 de hoofdtrainer en coach van de waterpolovrouwen van het Utrechtse UZSC. Hij is de opvolger van Gerrit-Jan Schothans.
Voor De Ruijsscher betekent het de terugkeer bij de club waar hij in het seizoen 2016/2017 de mannen coachte. Hij werd toen landskampioen en won zowel de Supercup als de Manmeer-cup.
"Ik heb veel zin om weer bij UZSC aan de slag te gaan. Na de successen die ik heb mogen vieren met de heren een aantal jaren geleden, ben ik blij nu de uitdaging aan te mogen gaan bij de dames. UZSC is een mooie en grote vereniging waarbij het sociale karakter binnen een topsportklimaat mij altijd heeft aangesproken."
Het is de eerste keer in zijn loopbaan dat De Ruijsscher met een vrouwenteam gaat werken. "Daar zit ook meteen de uitdaging voor mij. Ik kijk uit naar de dynamiek bij de dames!"
Het bestuur van UZSC ziet in De Ruijsscher de perfecte kandidaat om aan de slag te gaan bij de dames. "De samenwerking met Joachim bij de heren is destijds goed bevallen en we zien in Joachim de coach die dit team naar een hoger niveau kan laten doorgroeien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.