RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Andere sprinttrein voor Groenewegen

VINKEVEEN - Dylan Groenewegen gaat de Giro d'Italia komend najaar in met een andere sprinttrein dan de bedoeling was. Doordat er tegelijk met de Giro ook een aantal klassiekers worden gereden, slaan Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen de Giro over. De nieuwe sprinttrein van de wielrenner uit Vinkeveen bestaat uit Christoph Pfingsten, Jos van Emden en Tony Martin.

Groenewegen zegt tegen de NOS dat de Giro zijn hoofddoel blijft, maar dat dat niet voor alle renners uit zijn ploeg geldt. "Normaal zijn het klassieke renners die met mij mee gaan, maar zij gaan de klassiekers rijden. Ik krijg, als het goed is, met Christoph Pfingsten, Jos van Emden en Tony Martin andere sterke jongens met mij mee."

Voor een goede sprinttrein is het belangrijk om samen te trainen, maar dat is op dit momentlastig. "Maar iedereen weet hoe sterk Tony Martin is en van Jos weet ik dat ook. Pfingsten ken ik ook al heel goed omdat ik een paar jaar met hem samen gereden heb, en begin dit jaar reed ik ook veel met hem samen", legt Groenewegen, die voordat de sport door de coronacrisis tot stilstand kwam al drie zeges boekte.

Het is nog niet duidelijk wat de eerste wedstrijd wordt die Groenewegen gaat rijden. "Dat kan Milaan-San Remo of de Ronde van Polen zijn. Ik vraag mij af of ik al klaar ben voor Milaan-San Remo, terwijl er in Polen meer sprintkansen zijn", zegt hij. Bovendien is er, normaal gesproken, in het voorjaar van 2021 alweer een Milaan-San Remo. "Dan ben ik ook weer wat sterker."

Milaan-San Remo staat voorlopig op 8 augustus op de aangepaste wielerkalender. De Ronde van Polen duurt van 5-9 augustus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -