Wielrenster Hoeke beëindigt crossloopbaan

© Xalt Cycling Team
MAARN - Geerte Hoeke zet per direct een punt achter haar wielerloopbaan. De ploeg van de 29-jarige Maarnse, Xalt Cycling, houdt op te bestaan. Hoeke, die nog een aantal maanden loon van de ploeg tegoed heeft, is zo gedesillusioneerd dat ze besloot haar carrière te beëindigen.

GEEN GELD, GEEN PLEZIER MEER

De ploegleiding zou er voor zorgen dat alle rensters een nieuwe ploeg kregen, maar Hoeke is er klaar mee, vertelt ze aan Wielerflits.nl. "Maar ik wil er niet te veel over kwijt", zegt ze. "Er loopt immers nog een rechtszaak tegen ploegmanager Landrie. Hij wilde dat ik me fulltime op het veldrijden kon focussen, dus schreef hij me in als bediende bij zijn bedrijf. Maar het contractueel voorziene maandloon is nooit betaald geweest. Ik heb geen euro ontvangen."
Hoeke vertelt dat ze al enkele maanden tevergeefs contact probeert te krijgen met Landrie. "Mails en brieven blijven al maanden onbeantwoord. In april heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt. Het plezier is verdwenen. Ik mis de drive om er alles voor te laten, om er alles uit te halen."
Het plezier is verdwenen. Ik mis de drive om er alles voor te laten
Geerte Hoeke

MOEILIJK BESLUIT

Hoeke, die pas op 18-jarige leeftijd met wielrennen begon, was sterk begonnen aan het afgelopen seizoen. Ze won wedstrijden in Zwitserland, Tsjechië en Slowakije. In de Ethias Cross in Beringen werd ze tweede. De Maarnse stond in de top vijftig van de UCI-ranking en mocht starten in wereldbekerwedstrijden.
Maar in de loop van het seizoen werden de prestaties minder. "Het ging steeds meer in mijn hoofd zitten. De prestaties werden minder." Hoeke verloor het plezier in het crossen en besloot te stoppen. "Dat is een moeilijke beslissing geweest, maar ik kon het niet meer opbrengen. Ik wil straks ook niet afgaan omdat ik deze zomer de drive miste om me volledig te geven tijdens mijn voorbereiding. Nu kan ik nog terugblikken op iets positiefs. Inclusief een WK-selectie, misschien wel een hoogtepunt voor mij."

VREDE

Inmiddels werkt ze als kwaliteitsmanager in een distributiebedrijf. "Laat ik zeggen dat ik er vrede mee heb", zegt Hoeke, die inmiddels wel weer fietst. "Maar vooral voor de fun. Ik sluit niet uit dat ik op termijn nog MTB-marathons ga rijden. Maar veldrijden op hoog niveau, dat zit er niet meer in"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.