RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Profvoetbal kent deze zomer twee transferperiodes

UTRECHT - Het Nederlandse profvoetbal telt komende twee transferperiodes. Dat bevestigt de KNVB. De voetbalbond had een verzoek tot twee transferperiodes ingediend bij de FIFA en dat is ingewilligd.

De eerste overschrijvingsperiode is nu van 1 juli tot en met 21 juli. Wanneer de tweede fase van negen weken ingaat, wordt later bepaald. Die moet overeenkomen met de laatste negen weken van de registratieperiode in de meeste Europese landen. In veel van die landen is de competitie hervat en schuift de transferperiode op totdat de competitie is uitgespeeld.

Door de tweede Nederlandse transferperiode deze zomer in lijn te brengen met de meeste andere voetballanden in Europa, kunnen de vaderlandse profclubs aan de aankoopkant langer op de spelersmarkt actief blijven.

"We hebben dit gedaan om de Nederlandse clubs te helpen en te beschermen", stelt de KNVB. "We wilden voorkomen dat voor Nederland de transferperiode gesloten zou zijn, terwijl in de landen om ons heen de overschrijvingsperiode nog open zou zijn. Spelers zouden dan wel mogen vertrekken, maar Nederlandse clubs zouden dan geen nieuwe spelers meer mogen aantrekken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -