Van de Sanden verlengt contract bij Olympique Lyon

© Orange Pictures
IJSSELSTEIN - Shanice van de Sanden speelt ook volgend jaar bij Olympique Lyon. Hiermee begint de 78-voudig international uit IJsselstein aan haar vierde jaar voor de Franse topclub. Van de Sanden kwam na het succesvolle EK van 2017 over van Liverpool.
In Lyon won de 27-jarige Van de Sanden vele prijzen, waaronder twee keer de Champions League. Dit seizoen werd de Franse competitie vervroegd afgebroken door toedoen van het coronavirus. Met nog zes speelronden te gaan, stond Olympique Lyon op de eerste plaats. Het team had zich ook gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Champions League.
"Ik heb het naar mijn zin bij Olympique Lyon en ben heel trots om mijn contract met een jaar te verlengen", zegt Van de Sanden in een verklaring. "Het is de beste club in het vrouwenvoetbal. Dat betekent elke dag heel hard werken en nooit verslappen en dat houdt mij scherp. Ik wil beter worden en prijzen winnen en weet dat ik dat hier kan bereiken. Olympique Lyon is een fantastische club."
De in Utrecht geboren Van de Sanden begon met voetballen bij VVIJ in haar woonplaats IJsselstein. Via het Zeister Saestum belandde ze in 2008 bij FC Utrecht. Daarna speelde ze voor Heerenveen en FC Twente, voordat ze in 2016 naar Liverpool verstrok.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.