RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: hoop doet leven

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'Frankrijk is weer open!', roepen ze vanaf de ontbijttafel naar boven alsof het om de lang verwachte heropening van een of ander pretpark gaat. De klank in hun stem verraadt de blijdschap over het bericht. Of misschien is het geen blijdschap maar opluchting: de wereld wordt weer iets groter. Het geeft een beetje lucht.

Ik voel het ook. Niet dat ik nou gelijk de camper inspring om naar het mediterrane zuiden af te reizen. Nee, het gaat om het idee. Het voelt alsof met het openen van de landsgrenzen ook onze dromen weer grenzeloos mogen zijn.

HOOP DOET LEVEN
'Hoe zou het zijn met mevrouw Bernard?' vraagt mijn puberzoon zich toch wel enigszins bezorgd af. De kleine kordate FranÁaise die met haar doordringende blik streng regeert over 'onze' camping aan de voet van de Ventoux zit voor altijd in ons hart. Volgende week zou de Tour de France van start gaan; zonder Ventoux, maar wel met zo ongeveer alle andere Franse bergen op het programma. Het liep even anders. De hoop is nu gevestigd op september. En hoop doet leven.

Dat weet wielrenner Martijn Tusveld uit Utrecht als geen ander. De littekens in zijn gezicht zijn de stille getuige van een ernstige valpartij die hij niet lang geleden heeft meegemaakt. Achter de romantiek van de sport schuilen nou eenmaal ook allerlei gevaren. Ik ontmoet de talentvolle renner van Sunweb bij de kick-off van het praktisch verkeersexamen dat door Veilig Verkeer Nederland
en de Fietsmeesters wordt georganiseerd in de verkeerstuin in park Transwijk in Utrecht.

ONBEVANGEN
Meer dan 200 kinderen uit de groepen 8 van diverse Utrechtse scholen doen vandaag examen.
Goed geluimd en zichtbaar genietend van hun gezamenlijke uitje komen ze klas na klas aangefietst. Het vrolijke gekwetter van de kinderen en de onbevangenheid die ze uitstralen maakt me blij. Dat is gelukkig niet veranderd.

Dan neemt Martijn het stokje even over van de vrijwilligers en zet het stoplicht op groen. Daar gaan ze. Ogen open houden, goed om je heen kijken, je aan de regels houden en beleefd zijn tegen anderen: daar gaat het vandaag om. En morgen en overmorgen ook.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -