Bert Septer na tien jaar terug als voorzitter DOVO

© Bert Septer
VEENENDAAL - Bert Septer keert terug als voorzitter van DOVO. Hij is de opvolger van Jan-Willem de Groot, die zijn taken als voorzitter heeft neergelegd, maar wel actief blijft binnen de stichting.

PUNT ACHTER VERLEDEN

De nu 67-jarige Septer was eerder twintig jaar bestuurslid van de Veenendaalse derde divisieclub. De laatste tien jaar van die periode, van 2000 tot 2010, was hij voorzitter. In april 2010 trad hij af. "Er was onrust, het eerste presteerde slecht en jij bent de voorzitter. Je loopt dan risico", zegt Septer, die destijds aangaf 'beschadigd' te zijn.
De keuze van de club, maar ook die van Septer lijkt daarom opmerkelijk. "Er is een punt achter gezet, er is geen rancune. In de gesprekken van de laatste weken hebben we ook vastgesteld dat het destijds bijna tien jaar wel goed is gegaan."
Ik heb altijd gezegd dat ik wel weer wat wilde doen. Maar dit had ik daarbij niet voor ogen
Bert Septer

UITDAGING

Septer werd drie weken geleden benaderd door de afgetreden voorzitter, met het verzoek de laatste twee en een half jaar van diens zittingstermijn op zich te nemen. "Ik heb altijd gezegd dat ik wel weer wat wilde doen, ik ben een clubman. Maar dit had ik daarbij niet voor ogen."
Dat hij toch toehapte, heeft vooral te maken met de samenstelling van het nieuwe bestuur van DOVO. "Dat zijn allemaal jonge kerels, veertigers, met weinig bestuurlijke ervaring. Ik mag daar leiding aan gaan geven en dat vind ik een mooie uitdaging", zegt Septer.

HARTEMAN

Eén van de nieuwe bestuursleden is Dico Harteman, de beoogde nieuwe voorzitter als Septer eind 2022 de voorzittershamer voor de tweede keer neerlegt. "Dat is een persoonlijkheid en hij zal een prima voorzitter worden", denkt Septer. "Maar hij wil graag eerst wat ervaring opdoen voor hij het stokje overneemt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.