Besluit UEFA: geen Europees voetbal FC Utrecht

© FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht speelt komend seizoen geen Europees voetbal. De UEFA heeft het protest van de club, die wil dat de afgelaste bekerfinale tegen Feyenoord alsnog wordt gespeeld, af. Volgens de Europese voetbalbond heeft de KNVB de eredivisie volgens de juiste richtlijnen afgesloten. Dat zei de UEFA woensdag na een vergadering van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.
De KNVB verdeelde de Europese tickets over Ajax (beste ticket Champions League), AZ (tweede voorronde Champions League), Feyenoord (groepsfase van de Europa League), PSV (derde voorronde van de Europa League) en Willem II (tweede voorronde van de Europa League).

WEINIG HOOP

FC Utrecht grijpt mis, terwijl het in de bekerfinale stond en in de competitie zesde eindigde met slechts drie punten minder en een wedstrijd minder gespeeld dan Willem II. Utrecht had een veel beter doelsaldo dan de concurrent uit Tilburg. De club stapte daarom naar de UEFA.
De UEFA bevestigde dat het de brief uit Galgenwaard heeft ontvangen. "Die zullen we vlak voor de deadline van 3 augustus nog eens bekijken", gaf een medewerker van de UEFA FC Utrecht weinig hoop meer.

NOG GEEN REACTIE

Utrecht beraadt zich vanaf donderdag over de nieuwe situatie en komt vervolgens naar verwachting met een reactie.
De KNVB kwam deze week al met een voorstel om FC Utrecht zes ton te geven, als schadevergoeding voor de manier waarop de club Europees voetbal misloopt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.