RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht: 'Besluit UEFA is bittere pil'

UTRECHT - FC Utrecht is teleurgesteld over het feit dat de UEFA vindt dat de KNVB de Nederlandese voetbalcompetitie correct heeft afgerond. Dat zegt algemeen directeur Thijs Otto van Es in een reactie op de clubsite. Tegelijkertijd heeft de club het idee dat er nog geen definitief besluit is genomen.

STAR
"Dat besluit zou eerst eind mei genomen worden, en werd toen verplaatst naar 17 juni", zegt Van Es. "Nu is er sprake van 3 augustus. En dat geeft ons hoop. We hebben bij de KNVB aangedrongen op constructief overleg, ook al omdat er in België op 1 augustus nog een bekerfinale werd gespeeld."

FC Utrecht is vooral teleurgesteld in de starre houding van de KNVB. "Wij hebben aangegeven dat het mogelijk gewoon in Nederland kan, anders wellicht in Duitsland of desnoods op Bonaire", zegt Van Es. "Maar de KNVB wil dat niet onderzoeken, dat is teleurstellend."

BITTERE PIL
Van Es stelt ook dat wachten op een besluit van UEFA begin augustus weinig zinvol is. "Dan ben je te laat om alles nog in gang te zetten voor een eventuele finale, voor de voorrondes Europa League. Dan zou je het kunnen aanvechten bij het CAS, maar dat is een jarenlang proces. Dus we kunnen conluderen dat die beker niet meer gaat plaatsvinden. Dat is een bittere pil."

ZES TON
De profclubs in Nederland stemden vanmiddag in met het voorstel van de KNVB om FC Utrecht 600.000 euro te schenken als 'coronabijdrage.' "De KNVB noemt het bewust geen schadevergoeding, maar een coronabijdrage. Wij danken de clubs hartelijk dat ze die bijdrage aan ons willen verstrekken", zegt Van Es. "Wij voelen ons gesteund door de clubs. De KNVB noemt het bewust geen compensatie, en eerlijk gezegd, het niet spelen van de bekerfinale ís niet te compenseren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -