Basketbalsters Utrecht Cangeroes klaar voor nieuw eredivisieseizoen

© Arjen Kleefsman
UTRECHT - Ramon Kuipers is ook komend seizoen hoofdcoach van de vrouwen van basketbaleredivisionist Utrecht Cangeroes. Kuipers kijkt uit naar het tweede jaar op het hoogste niveau van de Nederlandse basketbalcompetitie.

UNIEK

"Vorig seizoen hebben we een belangrijke start gemaakt met Cangeroes dames eredivisie. Met zowel organisatorisch als sportief de nodige uitdagingen. Speerpunten voor komende seizoen zijn betrokkenheid tussen het eerste team en de rest van vereniging en onze sterke dameslijn. Met name op die meiden- en dameslijn kan heel Cangeroes enorm trots zijn. De eerste vier teams spelen in landelijke competities. Dat is uniek in Nederland."

UTRECHTSE IDENTITEIT

Kuipers geeft wel aan graag wat meer een Utrechtse identiteit te willen zien. "Ik streef ernaar meer Utrechtse talenten onderdeel te laten uitmaken van Nederlands Team-trajecten. Komend seizoen gaan we daar in de vereniging hard mee aan de slag."
Het eerste seizoen in de eredivisie was een lastig seizoen, vindt Kuipers. "We hadden de nodige lastige uitdagingen. Hoewel ik vooral respect heb voor het team en zeker ook de bankspeelsters was het wel echt noodzakelijk om veranderingen door te voeren. Daar zijn we inmiddels ver mee gevorderd."
Ik ben erg blij met de mix van speelsters
Ramon Kuipers
Cangeroes trok een flink aantal nieuwe speelsters aan, en Kuipers heeft zijn nieuwe selectie inmiddels zo goed als rond. "Ik ben erg blij met de mix van speelsters. Nieuw en al bekend, maar ook ervaren speelsters en jonge talenten."
Daarnaast wordt ook een andere wens deels waargemaakt. "We gaan meerdere Utrechtse speelsters terug in de stad aan het werk zien. Door corona konden we niemand echt zien of try-outs organiseren, maar we zijn met de selectie toch een heel eind."

SELECTIE

Forward Elske Heerschop en center Melissa 't Jong komen na uitstapjes naar andere verenigingen terug naar Utrecht. Daarnaast komt de talentvolle center Lea Romkes over uit de jeugdopleiding van Landstede en maakt forward Josefien Cornelissen de overstap van Loon Lions naar Utrecht Cangeroes.
Point guard Irati Beltran Hernandez, power forward Renee Hoveling en shooting guard Lisa Stauffer speelden vorig seizoen ook al in Utrecht en hebben aangegeven te zullen blijven.
Het maakt dat Kuipers de lat voor komend seizoen een stukje hoger durft te leggen. "Wat mij betreft is het ambitieniveau weer wat opgeschroefd. Hopelijk kunnen we snel weer wat op het veld gaan doen om die ambities waar te gaan maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.