Tenniskampioene Quirine Lemoine hervindt motivatie: 'Misschien wel dankzij crisis'

© Orange Pictures
WOERDEN - Quirine Lemoine gaat toch nog een jaar door met tennissen. De nationaal kampioene uit Woerden liet eerder weten met motivatieproblemen te kampen. Bovendien zou het verlies van inkomsten als gevolg van de coronacrisis haar mogelijk dwingen tot het beginnen van een maatschappelijke loopbaan.
"Ik ga het nog een jaar proberen", zegt Lemoine tegen RTV Utrecht. "Met de financiële middelen die ik heb wil ik nog een keer de Grand Slams proberen te halen." Lemoine heeft daarbij het voordeel dat de rankings bevroren zijn. "Ik raak nu geen punten kwijt, het is alleen afwachten wanneer ik ze weer kan gaan verdienen."

POSITIEVE BIJWERKING

Dat kan pas op het moment dat er weer toernooien gespeeld mogen worden. "Ze zeggen dat dat vanaf 4 september mag", zegt Lemoine. "Het besluit daarover valt half juli. Maar de kalender nu is een beetje een zootje."
Dus houdt Lemoine zich fit met trainen en oefenpotjes, en geniet ze tussendoor van andere dingen die normaal gesproken tijdens het tennisseizoen nooit konden. "Dat is misschien wel een positieve bijwerking van de crisis. Dat die andere dingen nooit konden was ook een onderdeel van mijn motivatieprobleem."

DJOKOVIC

Lemoine is geduldig, een stuk geduldiger dan Novak Djokovic. De nummer één van de wereld organiseerde vorige week een toernooi in Servië en Kroatië. Daar was publiek en de spelers hielden zich niet aan afstandsregels en schudden elkaar gewoon de hand. Inmiddels is duidelijk dat Djokovic, en met hem drie andere tennissers, besmet is geraakt met het coronavirus.
Djokovic denkt dat hij onaantastbaar is
Quirine Lemoine
"Ik vind het erg onhandig van hem", reageert Lemoine. "Er zijn wereldwijd zoveel besmettingen en dan gaat hij een toernooi organiseren zonder aanpassingen. Hij denkt dat hij onaantastbaar is. Maar het verbaast me niet. Zo staat hij ook bekend."
Of ze ook was gegaan als ze was uitgenodigd? "Zeker niet", klinkt het vol overtuiging. "Ik zou eerder naar dat toernooi in Frankrijk zijn gegaan. Daar zijn wel maatregelen, dat is een leuk en verantwoord initiatief, waar ze ook nog eens experimenteren met nieuwe regels."

NEDERLAND

Dat zoiets in Nederland niet gebeurt, vindt Lemoine wel teleurstellend. "Wij spelen oefenpotjes, maar je zou ook best nationale toernooien kunnen spelen. Daar hoeven dan geen rankingpunten of prijzengeld aan vast te zitten. Maar gewoon, leuk tegen elkaar spelen."
Lemoine opperde het idee al bij haar trainer en bij de tennisbond. "Ik ben benieuwd wat ze ermee doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.