RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zomercompetities kunnen van start: 'Supergoed dat we weer wedstrijden kunnen organiseren'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Nu per 1 juli sportwedstrijden weer zijn toegestaan, maken de zomersporten zich op voor een -zij het ernstig vertraagde- competitiestart. Honkbal, tennis, cricket en ook fierljeppen gaan medio juli van start.

HONKBAL
De hoofdklasse honkbal, met het Amersfoortse Quick, gaat op 23 juli van start. "Onze werpers moeten een paar weken serieus warmdraaien", zei een perswoordvoerder van de bond, die ook verklaarde dat de competitie door zal gaan tot diep in oktober. Door het KNBSB-bestuur is besloten dat er tijdens dit seizoen geen promotie en degradatie plaats zal vinden.

Een nieuw competitieprogramma heeft de bond nog niet gepresenteerd. Daar wordt momenteel aan gewerkt. Op de website staat het oude programma nog vermeld.

TENNIS
De tenniscompetities, die normaal al in mei beginnen, kunnen ook worden opgestart. Hoe dat gaat gebeuren, is nog onduidelijk. "Samen met NOC*NSF kijken we naar de verdere uitwerking voor de sport, zowel binnen als buiten. Welke voorwaarden gelden en wat betekent dit voor activiteiten, wedstrijden en evenementen op sportverenigingen. We doen ons best om de komende dagen iedereen te informeren", staat te lezen op de site van tennisbond KNLTB.

 | Foto: Robert Claus/RTV Utrecht

FIERLJEPPEN
In de Lopikerwaard zullen vanaf de tweede week van juli de polsstokverspringers weer hun wedstrijden gaan springen. Wanneer dat precies zal zijn, wordt deze week besloten. Namens de Polsstokbond Holland laat Rian Baas weten dat de springers zo'n twee weken de tijd krijgen om zich voor te bereiden.

"Het is in elk geval supergoed nieuws dat we weer wedstrijden mogen organiseren", stelt Baas. Vermoedelijk zal de eerste wedstrijd op 11 juli plaatsvinden in Jaarsveld. De PBH kondigde al eerder aan niet met afgelaste wedstrijden te gaan schuiven, maar gewoon verder te gaan met het al opgestelde programma.

CRICKET
De cricketbond heeft evenmin een scenario klaarliggen. "De KNCB geeft met behulp van de clubs zo snel mogelijk invulling aan de competities", staat te lezen op de site van de bond. In de cricketcompetitie is Kampong de hoogst spelende club uit de provincie. De Utrechters spelen in de hoofdklasse, het tweede niveau van Nederland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -