FC Utrecht 50 jaar, 'maar zonder Frans van Seumeren hadden we niet meer bestaan'

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht viert haar 50e verjaardag, maar zonder Frans van Seumeren had de club niet meer bestaan. Dat zegt voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht in één van de twee extra afleveringen van Een Berg Sport, die RTV Utrecht ter gelegenheid van het jubileum van de club maakte.
Van Seumeren werd twaalf jaar geleden eigenaar van de club, en heeft daar nooit spijt van gehad. "Nou ja, ik heb één keer gedacht ik stop ermee", bekent Van Seumeren. "Toen de supporters die verschrikkelijke antisemitische liedjes zongen, wilde ik er niet meer bij horen. Teun heeft me toen overgehaald om te blijven", bedankt hij de supportersvoorzitter.
Toen de supporters die verschrikkelijke antisemitische liedjes zongen, wilde ik er niet meer bij horen.
Frans van Seumeren
Van Seumeren herhaalde zijn uitspraak dat hij met de club de top drie aan wil gaan vallen, en gaf ook aan dat de onderhandelingen over de aankoop van het stadion goed lopen.

Aanvoerders

In de andere aflevering zaten de aanvoerder van het eerste uur, Ed van Stijn, en de huidige aanvoerder Willem Janssen aan tafel. "Toen ik bij Roda JC en FC Twente speelde vond ik FC Utrecht altijd een rauwe club, waar altijd wat de hand was", zegt Willem Janssen. "En er is ook altijd wel iets aan de hand, maar dit is vooral een warme, familiaire club."
Ed van Stijn benadrukt de kracht van het Utrechtse voetbal. "Er moet meer gedaan worden aan karaktervorming. Voetballen kunnen ze wel als ze hier komen, we moeten van onze talenten persoonlijkheden maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.