RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sneijder denkt over terugkeer op het veld na supportersactie FC Utrecht: 'Ik heb al met de directeur gesproken'


UTRECHT - Met vuurwerk, fakkels en gezang probeerden supporters uit de harde kern van FC Utrecht vanavond om Wesley Sneijder over te halen zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. Het shirt met Sneijder en nummer 10 werd alvast overhandigd. "Ik heb met Jordy al gesproken", zei Sneijder, die daarmee de hoop op een terugkeer alleen maar verder aanwakkerde. Jordy Zuidam is technisch directeur bij de club en gaat onder meer over de spelerscontracten. "Ik ga er zeker over nadenken", voegde Sneijder nog toe.

Sneijder: 'Ik heb met Jordy al gesproken'


Sneijder werd bij 'zijn' DHSC in het Utrechtse Ondiep verrast door een groep van zo'n 75 supporters. Hij ondertekende alvast een oefencontractje, waarin onder meer staat de hij de rest van zijn leven FC Utrecht supporter is. "Je werd vroeger uitgescholden door ons", zegt een supporter als hij het contract overhandigt, "maar nu is het de tijd om je onsterfelijk te maken. Het is aan jou wat je er mee doet, maar denk er over na." In het publiek roept iemand: "Kom op dan! Tekenen!" Gejuich.

De actie werd georganiseerd door supportersgroepen 030 en Utrecht Ultras. Andrť, onder supporters bekend als Hypa, zegt: "Wij hopen, heel Utrecht hoopt denk ik, dat hij het weer gaat proberen. Drie maandjes fit worden en dan aansluiten bij de selectie." De geruchten dat Sneijder contact heeft met directeur Zuidam hebben ook de supporters bereikt. "Vandaar dat we hier ook zijn."

 'Vlammen in je stadsie!' 'Vlammen in je stadsie!' | Foto: RTV Utrecht

Roberto weet zeker dat Sneijder de eredivisie nog aan kan. "Hij kan sowieso fit worden. Hij heeft zestien, zeventien jaar op topniveau gepresteerd, dus hij kan sowieso fit worden." En het niveau van de Eredivisie moet ook geen probleem zijn, zegt Andrť. "Een vrije bal of zeven per seizoen moeten er wel in."

Wesley Sneijder wilde in de kantine van DHSC verder niet reageren op een mogelijke terugkeer. "Ik wil het hierbij laten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -