RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Commissie Mijnals moet racisme in het voetbal tegengaan

ZEIST - De KNVB heeft een commissie samengesteld die racisme in het voetbal moet tegengaan. Het orgaan is vernoemd naar de Utrechtse voetballegende Humphrey Mijnals, in de jaren vijftig van de vorige eeuw de eerste Nederlandse elftal-speler van Surinaamse afkomst.

In de commissie Mijnals hebben onder anderen Ruud Gullit, Humberto Tan, Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch en voormalig Oranje-international Daphne Koster zitting. De commissie vloeit voort uit het in februari door de KNVB en Rijksoverheid gepresenteerde aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal.

"Na de afschuwelijke beelden van FC Den Bosch - Excelsior werd het weer pijnlijk duidelijk dat we racisme en discriminatie in het voetbal echt buitenspel moeten zetten", zegt tv-presentator Tan, die voorzitter is van de commissie. De commissie Mijnals komt minstens vier keer per jaar samen.

Humphrey Mijnals voetbalde voor Elinkwijk en later voor DOS en kwam tot drie interlands. Hij overleed vorig jaar op 88-jarige leeftijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -