RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht ziet rentree Sneijder als serieuze optie, maar moet hij het doen? Oud-spelers zijn verdeeld


UTRECHT - Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht is inderdaad in gesprek met oud-voetballer Wesley Sneijder over een eventuele comeback. De Utrechtse voetbalclub bevestigt dit aan RTV Utrecht.

Gisteren zei Sneijder serieus na te denken over een terugkeer naar het betaald voetbal. "Ik heb met Jordy al gesproken", zei hij nadat Utrechtse supporters hem met fakkels, gezang en spandoeken probeerden over te halen.

Zuidam en Sneijder hebben volgens FC Utrecht altijd goed contact met elkaar gehad. "In die gesprekken is ook een eventuele comeback ter sprake gekomen", zegt Zuidam. "De bal ligt bij hem. Wesley heeft nu tijd om zelf te bepalen of hij dat ziet zitten. Een topfitte en gedreven Sneijder is natuurlijk altijd interessant voor FC Utrecht."

Mensen gaan alleen maar kijken naar de Wesley Sneijder die hij was"
John van Loen - oud-profvoetballer FC Utrecht

'Geen tweede Robben'
Is het verstandig van FC Utrecht om Sneijder aan te trekken voor komend seizoen? "Ik zou het nooit doen, dat kan alleen maar tegenvallen", zegt de Utrechts oud-profvoetballer John van Loen stellig. "Ik snap wel dat er oren naar zijn, maar doe het niet, ik ben daar heel stellig in. Mensen gaan alleen maar kijken naar de Wesley Sneijder die hij was. Iedereen denkt makkelijk: het is een tweede Robben, maar die heeft het hele jaar al meegetraind en is fit, maar Sneijder is niet fit. Het zou geen goede keuze zijn."

Het sentiment rond Sneijder begrijpt Van Loen wel. "Toch zou ik FC Utrecht afraden dit te doen, ook om Wesley Sneijder te beschermen. Mensen zullen denken: het is wel Wesley Sneijder, maar die moet zorgen dat hij lekker gaat doen waar hij goed in is. Hij is nu met DHSC iets neer aan het zetten. Laat hem dat doen en zijn trainersdiploma gaan halen, dan moet je niet meer gaan voetballen."

FC Utrecht-supporters probeerden Sneijder donderdag te verleiden tot een rentree


'Terugkeer niet onmogelijk'
Oud-speler en trainer van FC Utrecht Foeke Booy is niet zo stellig. Een terugkeer van Sneijder is volgens hem niet onmogelijk. "Maar dat betekent dat hij weer als topsporter moet gaan leven. Op voeding letten en vroeg naar bed. De vraag is of hij dat op kan brengen. Ik snap volledig dat hij nadat hij gestopt is van het leven is gaan genieten. Dat doet iedere speler. Hij heeft een prachtige carrière gehad en dan wil je even stoom afblazen. Nadeel is dat je het bij hem meteen bent gaan zien. Aan zijn wangetjes en zijn dijtjes. Dat verschilt per speler. Bij andere oud-spelers zie je het soms veel minder."

Hij heeft een prachtige carrière gehad en dan wil je even stoom afblazen. Nadeel is dat je het bij hem meteen bent gaan zien"
Foeke Booy - oud-speler/oud-trainer FC Utrecht

Maar ondanks de extra kilo's is optrainen zeker niet onmogelijk volgens de huidige technisch directeur van SC Cambuur. "Wat er aan komt, kan er namelijk ook weer van af. Maar gezien zijn leeftijd en de periode dat hij al niet meer voetbalt, duurt het bereiken van een goed niveau wel maanden. En het moet gedoseerd gebeuren. Het duurt langer dan bij een jonge speler."

Robben
Als Wesley Sneijder daadwerkelijk terugkeert, zou hij de tweede voetballer in korte tijd zijn."Maar het verschil is dat Robben wél is blijven doortrainen en een ander fysiek heeft. Dat scheelt tijd. Sneijder heeft enorm veel talent, maar in de huidige tijd moet je fysiek ook echt fit zijn en kun je simpelweg niet meer alleen terugvallen op balgevoel en inzicht."

Houtenaar Booy zou het wel een enorme stunt vinden als Sneijder uiteindelijk weer terugkeert op de Nederlandse velden. "Zeker voor FC Utrecht en de supporters zou het mooi zijn. Het is jammer dat we met Cambuur door de coronacrisis niet konden promoveren afgelopen seizoen. Het kan komend seizoen in de beker nog!"

Als het gevoel er is dat het kan, dan is er een mogelijkheid"
Foeke Booy - oud-speler/oud-trainer FC Utrecht

Booy raadt Sneijder wel aan geen impulsieve keuze te maken. "Hij is bezig met allerlei andere dingen. Hij heeft een prachtige carrière gehad. Hij moet de keuze maken, maar moet wel reëel zijn. Als het gevoel er is dat het kan, dan is er een mogelijkheid. Dat supporters hem persoonlijk komen vragen is een enorme eer en dan bestaat de kans dat je blind een keuze maakt. Maar het moet niet zo zijn dat zo'n grote speler uiteindelijk op het veld staat en alles aan hem voorbij gaat. Dat zou eeuwig zonde zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -