RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bol sneller dan 22 jaar oude toptijd Goossens op 400 meter horden

AMERSFOORT/WOERDEN - Femke Bol is sterk uit de coronapauze gekomen. Tijdens wedstrijden op Papendal, de eerste in Nederland sinds de coronacrisis, liep de Amersfoortse sneller dan het Nederlands record op de 400 meter horden, dat al 22 jaar in de boeken staat.

De tijd van Bol geldt echter niet als een Nederlands record, omdat er daarvoor minimaal drie atleten aan een race mee moeten doen. Het Nederlands record staat sinds 1998 op naam van de Woerdense Ester Goossens, die destijds een tijd van 54,62 neerzette. De 20-jarige Bol kwam zaterdag na 54,47 seconden over de finish, bijna een seconde sneller dan haar persoonlijk record.

Bol liep in een race met ťťn andere atlete. De Zwitserse Lťa Sprunger, in 2018 Europees kampioene op de 400 meter horden, stapte echter uit wegens vermoeidheid, waardoor de Nederlandse de enige was die finishte.

De tijd van Bol telt ook nog niet mee voor olympische kwalificatie. Pas in december kunnen atleten zich kwalificeren voor de Spelen van Tokio, die verplaatst zijn naar de zomer van 2021.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -