De Ligt dichter bij titel met Juventus

© Orange Pictures
ABCOUDE - Juventus heeft goede zaken gedaan op weg naar de negende Italiaanse titel op rij. In de stadsderby tegen Torino, de 'Derby della Mole', kwam de Oude Dame nauwelijks in de problemen: 4-1.
Later op de avond verspeelde directe concurrent Lazio Roma ook nog eens belangrijke punten tegen AC Milan (0-3), waardoor de voorsprong van Juve op nummer twee Lazio met nog acht wedstrijden te spelen is opgelopen tot zeven punten.
Na drie minuten stond het al 1-0 door Paolo Dybala, na een fraaie slalom door de Torino-defensie. Na een klein half uur maakte de opgestoomde back Juan Cuadrado er na een counter 2-0 van.

Hand De Ligt

Op slag van rust was er een ongelukkige hoofdrol voor Matthijs de Ligt. De verdediger uit Abcoude maakte hands in het strafschopgebied, waardoor Andrea Belotti vanaf de stip de spanning een beetje terug kon brengen: 2-1.
Het was al de derde keer dit seizoen dat De Ligt door een handsbal een penalty veroorzaakte. De oud-Ajacied kreeg ook een gele kaart, waardoor hij het volgende competitieduel met AC Milan mist.
Vlak na rust wankelde Juventus even - de 2-2 van Simone Verdi ging niet door wegens buitenspel - maar door een fraaie goal van Cristiano Ronaldo (zijn eerste uit een vrije trap in z'n de 43ste poging in Italië) en een eigen doelpunt van Koffi Djidji sleepte Juve de zege toch nog vrij eenvoudig binnen.