RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verschoor pakt eerste Formule 3 podium in Oostenrijk


BENSCHOP - Richard Verschoor is bij de tweede Formule 3 race van het seizoen in Oostenrijk tweede geworden. De coureur uit Benschop eindigde zaterdag in de eerste race nog als achtste.

Verschoor, die bezig is aan zijn tweede seizoen in de opstapklasse naar de Formule 1, reed een buitengewoon sterke race, met inhaalacties op ondermeer David Beckmann en Clťment Novalak.


De 19-jarige Verschoor - vanaf de derde plaats gestart - was hard op weg om ook koploper Liam Lawson te verschalken toen de safetycar de baan op kwam, nadat Roman Stanek een bord langs de baan had geramd en daarmee puin op de baan achterliet. De onderbreking gaf Lawson de rust om de eerste plek veilig te stellen. De top-10 eindigde uiteindelijk binnen vijf sconden van elkaar op het circuit van Spielberg.

 Richard Verschoor met mondkapje op het podium in Oostenrijk Richard Verschoor met mondkapje op het podium in Oostenrijk | Foto: Formula Motorsport Limited

Eerste podium
Voor Verschoor was het zijn eerste officiŽle Formule 3 podium. Vorig jaar won hij de Grand Prix van Macau, maar die wedstrijd maakt geen onderdeel uit van het wereldkampioenschap. Nieuw-Zeelander Lawson pakte zijn eerste overwinning.

 Richard Verschoor in de wagen van MP Motorsport Richard Verschoor in de wagen van MP Motorsport | Foto: FIA Formula 3

Na twee races gaat Oscar Piastri met 30 punten aan de leiding in het kampioenschap. Verschoor heeft na het eerste weekend 16 punten. Volgend weekend volgen opnieuw twee races op de Red Bull Ring.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -