RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wielerverenigingen willen meer trainingslocaties rond Utrecht


UTRECHT - Wielerplatform Utrecht heeft namens de Utrechtse wielerverenigingen aangedrongen op meer trainingslocaties rond de stad. Dat heeft het platform gedaan middels een visiedocument aan sportwethouder Maarten van Ooijen.

Verschillende Utrechtse wielerverenigingen waren al langere tijd in gesprek met de gemeente Utrecht. Veilig trainen op de openbare weg kwam bij deze verenigingen meer en meer onder druk te staan. Beperkingen in het aantal accommodaties, bereikbaarheid van die faciliteiten en onderhoud van de bestaande accommodaties liepen meer en meer uit de pas met het groeiend aantal wielrenners en sportieve fietsers in en om de stad Utrecht. Hierop werd vanuit de gemeente Utrecht de vraag centraal gesteld aan WPU en SportUtrecht om te komen met een gedragen toekomstvisie op wieleraccommodaties.

Met zijn allen op de Nedereindse Berg
Ongeveer de helft van de Utrechtse wieler- en skeelerverenigingen traint op het parcours van de Nedereindse Berg (NEB). Om activiteiten (trainingen en wedstrijden) voor al deze verenigingen mogelijk te blijven maken, is er naast het verbeteren van de NEB volgens Wielerplatform Utrecht een nieuwe locatie nodig.

 Ondermeer de wielrenners van De Volharding trainen op de Nedereindse Berg Ondermeer de wielrenners van De Volharding trainen op de Nedereindse Berg | Foto: Ankie Hogewind | Fotostudio Red Green Blue

Zo wordt er toegewerkt naar een project in de zoekgebieden van Rijnenburg (samen met de roeibaan), De uithof (Olympos) en nabij de Laagravense plas (N409). Net als de Nedereindse Berg, moet de accommodatie ruimte bieden aan verschillende wielerdisciplines waaronder BMX maar ook andere sporten zoals skeeleren.

Het idee is om de locatie ook openbaar te gebruiken op het moment de sportverenigingen er niet trainen. Dit biedt kansen voor bijvoorbeeld een fietsschool, fietslessen voor kinderen of e-bikeclinics voor ouderen.

 Kansen en zoeklocaties nieuwe wieleraccommodaties Kansen en zoeklocaties nieuwe wieleraccommodaties | Foto: WPU

Afgelopen week werd bekend gemaakt door The World Economic Forum dat Utrecht op nummer ťťn in de ranking van beste fietssteden ter wereld staat. In het onderzoek, uitgevoerd door verzekeraar Coya, komt Utrecht uit voor andere 'fietssteden' zoals Munster, Antwerpen en Kopenhagen. Sportief fietsen is niet meegenomen in het onderzoek van Coya. Hier is voor Utrecht stad (en regio) volgens WPU nog een wereld te winnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -