RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht traint weer; pers nog niet welkom


UTRECHT - De bal rolt weer op Sportcomplex Zoudenbalch, het onderkomen van FC Utrecht. Op 8 maart speelde de club haar laatste wedstrijd. Daarna sloot FC Utrecht haar poorten vanwege de coronapandemie.

Vandaag trainde de ploeg voor het eerst in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Pers en fans waren nog niet welkom. De club werkt nog vanuit een bubbel om zo de kans op coronabesmettingen zo klein mogelijk te houden. De komende weken zullen de maatregelen telkens iets versoepeld worden.


De ploeg van trainer John van den Brom werkt toe naar de start van de Eredivisie en zal in aanloop naar de competitie de nodige vriendschappelijke partijen gaan spelen. Wanneer en tegen wie is nog niet bekend.

 Lachende gezichten op het trainingsveld. Ook bij nieuwkomer Django Warmerdam. Lachende gezichten op het trainingsveld. Ook bij nieuwkomer Django Warmerdam. | Foto: fcutrecht.nl

Drukke boel binnen de lijnen
Van den Brom kon beschikken over een grote groep spelers. Doelman Maarten Paes keerde terug van een blessure en ook de vorig seizoen verhuurde spelers Nick Venema, Patrick Joosten en Othman Boussaid stonden weer op het veld. Django Warmerdam, overgekomen van FC Groningen, maakte zijn opwachting in de outfit van FC Utrecht.Afwezigen
Aanvoerder Willem Janssen was niet aanwezig, hij is nog herstellende van een operatie aan zijn knie.Ook Emil Bergström moest de eerste training aan zich voorbij laten gaan. De Zweed werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Basel. De verdediger trainde in Zwitserland langer door waardoor hij nu nog van een week vakantie mag genieten. Ook Dario Dumic, die afgelopen seizoen voor Darmstadt speelde, sluit later aan.

Daarnaast ontbraken nog Sander van de Streek en Mitchell van Rooijen. Van de Streek is niet helemaal fit en trainde apart. Van Rooijen raakte afgelopen seizoen tijdens zijn basisdebuut in de eredivisie tegen PEC Zwolle geblesseerd en miste daardoor bijna in zijn geheel de rest van het seizoen. Vlak voor de coronacrisis uitbrak speelde hij nog wel één keer voor Jong FC Utrecht.

 Van links naar rechts: Dennis Haar, John van den Brom en Rick Kruys. Van links naar rechts: Dennis Haar, John van den Brom en Rick Kruys. | Foto: fcutrecht.nl

Ook Jong FC Utrecht dat uitkomt in de eerste divisie stond vandaag weer op het veld. Trainer René Hake wil dit seizoen met zijn ploeg laten zien dat de goede prestaties vorig seizoen in de eerste divisie geen toevalstreffers waren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -