Dafne Schippers loopt tegen concurrenten aan andere kant van de wereld

Archief
Archief © Ankie Hogewind/Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - Dafne Schippers heeft haar eerste wedstrijd in de buitenlucht afgewerkt op de Inspiration Games. De sprintster uit Utrecht nam samen met Marije van Hunenstijn en Nadine Visser deel aan een alternatieve 3x100 meter, waarin met een tijd van 32,95 seconden verloren werd van een Amerikaans team in Florida en een Zwitsers team in Zürich.
De Amerikanen met Allyson Felix wonnen in 32,25 seconden voor het team in Zürich dat kwam tot 32,50. Felix was eerder ook de snelste geweest in een individuele wedstrijd tegen twee opponenten over 150 meter. De omstandigheden op de verschillende atletiekbanen waren zeker niet hetzelfde. In Florida was het warm, in Papendal in de avond bijvoorbeeld fris.

Wedstrijd in zeven stadions tegelijk

Bij de Inspiration Games namen atleten het steeds in drietallen in verschillende disciplines tegen elkaar op. Dat gebeurde in zeven stadions in de wereld met naast Zürich en Papendal locaties in de VS, Zweden, Portugal en Frankrijk. De beelden vanuit de verschillende atletiekbanen werden door de Zwitserse zender SRG SSR en tijdregistratiespecialisten Swiss Timing gesynchroniseerd en met een kleine vertraging in split-screen uitgezonden.

Liesblessure

Schippers was blij voor het eerst sinds de coronastop weer in actie te komen. De atlete is eindelijk weer fit, nadat een zware liesblessure haar sinds eind vorig jaar parten had gespeeld. "Ik denk dat het ideaal is om af en toe te oefenen", liet de Utrechtse weten. Van een eerlijke wedstrijd was overigens geen sprake door de verschillende omstandigheden op de diverse banen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.