Verschoor zevende in ingekorte F3 race

© Joe Portlock / FIA Formula 3 Championship
BENSCHOP - Richard Verschoor blijft sterk presteren in de F3. Nadat de kwalificatie door omstandigheden de mist in ging knokte de autocoureur uit Benschop zich in de hoofdrace in Oostenrijk van de elfde naar de zevende plaats.
In het tweede raceweekend van het seizoen speelde de regen een grote rol. Op de Red Bull Ring werd de race al na 12 ronden afgevlagd, omdat de omstandigheden te extreem waren. Verschoor lag op dat moment zesde, maar doordat de stand van de ronde ervoor bepalend was werd Verschoor als 7e geklasseerd.
Frederik Vesti, die vanaf de eerste plek vertrokken was, won de race. Verschoor zat een kleine 7 seconden achter de Deen en schreef drie punten bij in het wereldkampioenschap. Daarin staat de coureur van MP Motorsport nu 7e met 17 punten achterstand op Oscar Piastri die aan de leiding gaat.
Morgen is de sprintrace. Verschoor start daarin als vierde.