Verschoor sprokkelt kostbare punten in het F3 kampioenschap

© Joe Portlock/F3Motorsportimages.com
BENSCHOP - Richard Verschoor heeft op de Red Bull Ring in Oostenrijk net naast zijn tweede podium gegrepen in de F3. De autocoureur uit Benschop finishte in de tweede race van het weekend als 4e. De MP Motorsport-coureur was ook vanaf de vierde plek vertrokken.
Verschoor wist de Australiër Oscar Piastri, de leider in het WK, achter zich te houden en loopt daardoor weer een klein beetje in in de WK stand.

Clash

De zege ging naar de Fransman Theo Pourchaire, die zijn eerste overwinning in de F3 boekte. Logan Sargeant werd 2e en David Beckmann eindigde als 3e. Pourchaire kreeg de zege in de schoot geworpen toen Liam Lawson en Jake Hughes in de strijd om de zege samen van de baan gingen. De wedstrijd eindigde daardoor achter de safety car.
In de stand om het wereldkampioenschap heeft Piastri nu 44 punten. Verschoor klimt naar de 5e plaats met 27 punten. Volgende week is de derde ronde van het kampioenschap op de Hungaroring is Hongarije.