RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Of Wesley meetraint om zijn rentree te maken? Dat weet alleen Wesley zelf'


UTRECHT - Het is inmiddels het gesprek van de dag. Wesley Sneijder die mee gaat trainen met zijn oude cluppie DHSC in Ondiep, waar hij nog altijd nauwe banden mee heeft. Het sportcomplex van DHSC draagt de naam van Wesley Sneijder, z'n broertje Rodney is aanvoerder van het eerste elftal en z'n oudere broer Jeffrey de assistent van trainer Gert Kruys, die toestemming heeft gegeven om vanaf 27 juli mee te trainen met de hoofdklasser.

Het nieuws doet de geruchten over een aanstaande rentree in de eredivisie met FC Utrecht alleen maar verder oplaaien. Een wens die de 36-jarige recordinternational nooit onder stoelen of banken heeft geschoven. Wel was hij altijd voorzichtig met zijn uitspraken als het onderwerp langs kwam. Sneijder zelf zit op Ibiza. Hij zou eigenlijk dit weekend terugkomen om zijn nieuwe boek, geschreven door Kees Jansma, te signeren in boekhandel Broese in Utrecht, maar moest die afzeggen omdat hij niet op tijd terug kon komen.

Misschien gaat het weer kriebelen"
Jeffrey Sneijder

Zijn broers proberen de geruchten in het AD wat af te zwakken. Zij zeggen dat een rentree niet de insteek is van zijn terugkeer op het trainingsveld van DHSC en dat hij vooral wil afvallen en lekker met een bal bezig wil zijn. Uitsluiten doen ze een rentree dan weer niet: "Hij is er een tijdje uit geweest en wil zijn plezier terugvinden. Misschien gaat het weer kriebelen."

 Wesley Sneijder op zijn hoogtepunt met het Nederlands elftal Wesley Sneijder op zijn hoogtepunt met het Nederlands elftal | Foto: Orange Pictures

DHSC-voorzitter Hans Berrens is iets genuanceerder. "De voorbije maanden trainde hij heel vrijblijvend af en toe mee op donderdag. Dan nam hij wat vrije trappen, hartstikke leuk voor onze spelers. Wesley wil fit worden, maar de afspraak met hem stond al ver voordat een comeback in het profvoetbal ter sprake kwam. Of hij meetraint om bij ons of FC Utrecht zijn rentree te maken? Dat weet ik echt niet, dat weet alleen Wesley zelf."

Het zat al in de pijplijn dat hij ging meetrainen"
DHSC-voorzitter Hans Berrens

Gert Kruys reageert niet op de verhalen. Hij zit dan ook in een complexere situatie. De oud-prof is niet alleen trainer van DHSC, maar ook ambassadeur van FC Utrecht, waardoor hij in dit verhaal aan twee kanten van de tafel komt te zitten. De link naar een debuut van Sneijder in de Galgenwaard is wat dat betreft wel weer makkelijk gelegd. Want Kruys zit in de perfecte positie om de voortgang van de oud-speler van Ajax, Real Madrid en Inter te monitoren voor de eredivisionist uit de Domstad. Dat Sneijder een mogelijke comeback in de luwte kan voorbereiden lijkt in een stad als Utrecht wel uitgesloten.

Smeekbede FC Utrecht-supporters
Supporters van FC Utrecht zochten Sneijder onlangs op met de smeekbede of hij nog een jaartje in zijn geboortestad wil voetballen. De in 2019 gepensioneerde middenvelder was vereerd, maar hield netjes de boot af. Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht was er als de kippen bij om de geruchten te voeden door een dag later te stellen dat hij meermalen met Sneijder heeft gesproken over een comeback. Zuidam wil Sneijder, die een skybox in Stadion Galgenwaard heeft, zelfs tijd geven om topfit te worden.
Prijzenkast Wesley Sneijder:
1x Wereldbeker voor clubteams
1x Champions League
1x Spaans kampioen
1x Spaanse Supercup
1x Italiaans kampioen
2x Italiaanse beker
1x Italiaanse Supercup
2x Kampioen van Nederland
2x KNVB Beker
1x Johan Cruyffschaal
2x Turks kampioen
3x Turkse beker
3x Turkse Supercup

EÚn ding is zeker. Wesley Sneijder zal de gemoederen de komende maanden flink bezig houden. Zeker nu zijn oud-Oranje collega Arjen Robben dit seizoen zijn rentree gaat maken bij FC Groningen. En als 'De Man van Glas' het kan, waarom zou het Sneijder dan niet lukken?


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -