Houtenaar Mitchell van Rooijen tot 2023 bij FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT/HOUTEN - FC Utrecht heeft het contract van Mitchell van Rooijen verlengd tot de zomer van 2023. In het contract van de 21-jarige middenvelder uit Houten, die sinds 2008 in de jeugdopleiding van de club zit, zit een optie die door FC Utrecht gelicht kan worden om er nog een jaar aan toe te voegen.

Debuut

Begin dit jaar debuteerde Van Rooijen in de Eredivisie tijdens de uitwedstrijd van FC Utrecht tegen PEC Zwolle (3-3), nadat hij op het winterse trainingskamp indruk had gemaakt op trainer John van den Brom. Door een blessure bleef het vooralsnog bij die ene wedstrijd in het eerste. Wel is hij de afgelopen jaren een vaste waarde bij Jong FC Utrecht, waarvoor hij al 72 duels in actie kwam.

Stap zetten

Technisch directeur Jordy Zuidam haalt het debuut van Van Rooijen aan. "Dat was het resultaat van de flinke stappen die hij heeft gemaakt in zijn ontwikkeling", zegt Zuidam. "We zijn er blij mee dat we Mitchell, een talentvolle speler uit eigen opleiding en de streek, nu voor langere tijd aan de club hebben verbonden zodat hij ook zijn volgende stappen kan zetten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.