RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dalto en SKF treffen elkaar in Hoofdklasse A op het veld

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/VEENENDAAL - Korfbalbond KNKV heeft de competitieindelingen voor het aankomende veldseizoen gepubliceerd. De Utrechtse clubs ontbreken op het hoogste niveau van de Ereklasse, maar in de Hoofdklasse A zijn twee regioploegen bij elkaar ingedeeld.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen-Rijsenburg en het Veenendaalse SKF zijn twee van de acht teams in die veldcompetitie. Zij nemen het op tegen DSC (Eindhoven), Heerenveen, Mid-Fryslân (Reduzum), Oost-Arnhem, SCO (Oldeholtpade) en Wageningen.

Overgangsklasse veld
Andere Utrechtse korfbalclubs vinden we terug in de Overgangsklasse, waaronder Antilopen/Lancyr Deelen uit Leusden en Tweemaal Zes uit Maartensdijk in de Overgangsklasse B. Het Maarssense OVVO komt in actie in de Overgangsklasse C, terwijl DOS uit Westbroek en SDO/BlijWerkt uit Kamerik in de Overgangsklasse D spelen.

De veldcompetities in het korfbal gaan in de eerste week van september van start.

Competities in de zaal
Ook de zaalcompetities zijn reeds ingedeeld, met daarbij Dalto als promovendus in de Korfbal League. Omdat de competitie vervroegd werd stopgezet, konden er geen play-offs gespeeld worden. Als ploeg met de meeste punten in de competitie, mocht Dalto promoveren. De Driebergenaren ontbraken vier jaar op het hoogste niveau in de zaal.

Dalto is de hoogst spelende Utrechtse club in het zaalkorfbal. De Hoofdklasse moet het doen zonder regionale ploeg. In de Overgangsklasse B staat de derby tussen de Maartensdijkse clubs DOS en Tweemaal Zes op het programma. Ook SKF uit Veenendaal zit in die poule.

De Overgangsklasse C rekent dan weer op SDO/BlijWerkt uit Kamerik en OVVO uit Maarssen.

Bekijk hier alle veld- en zaalindelingen van korfbalbond KNKV.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -