RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen Hoofdklasse-hockey meer op zaterdag

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Komend hockeyseizoen worden er geen Hoofdklasse-wedstrijden meer gespeeld op de zaterdag. De hockeybond is gezwicht voor de kritiek, nadat vorig seizoen enkele dubbelweekenden op zaterdag en zondag werden afgewerkt.

Het hockeyen op zaterdagmiddag was een experiment van de belangenvereniging van Hoofdklasseclubs, om zo de jeugd meer te betrekken bij de Hoofdklasse. Maar dat experiment is slecht ontvangen en dus ook van tafel geveegd.

'Dom experiment'
Onder meer Kampong-trainer Alexander Cox (die inmiddels vertrokken is) haalde uit na een zaterdagwedstrijd. "Ik vind het een heel dom experiment van de hockeybond, maar we moeten er mee dealen", zei hij. "Ik heb denk ik nog nooit zo weinig publiek gezien bij een competitiewedstrijd. Wat mij betreft is het experiment mislukt."

Bij de belangenvereniging was de kritiek ook ontvangen. "Veel clubs hebben een volledige bezetting op de zaterdag. Voor een hoofdklasse-duel moet je een veld vrij maken. Dat kost je niet een, maar twee jeugdwedstrijden. Daar hadden een aantal clubs moeite mee", klinkt het bij hockey.nl.

Hoofdklasse op donderdagavond
Volgend seizoen zijn bij de mannen en de vrouwen drie dubbelweekenden ingepland om de competitie op tijd af te ronden. Twee keer wordt er op vrijdag en zondag, een meer voorkomende combinatie, gedubbeld en een keer op donderdag en zondag. Die laatste combinatie is nieuw voor de Hoofdklasse.

Het streven van de KNHB en de belangenvereniging was om de reguliere competitie, gevolgd door de play-offs, door te trekken tot eind mei. Maar vanwege internationale wedstrijden eind mei (FIH League) en begin juni (EK hockey in Amsterdam), is besloten om de reguliere Hoofdklasse op zondag 2 mei te beëindigen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -