Jaco de Groot als enige voorbij 20 meter in Linschoten

Jaco de Groot in Linschoten
Jaco de Groot in Linschoten © Erik van Kordelaar
LINSCHOTEN/KAMERIK - Fierljepper Jaco de Groot heeft zaterdag in Linschoten de Installatiebedrijf Van der Vaart-Bokaal gewonnen. De polsstokverspringer uit Kamerik kwam bij de mannen als enige voorbij de 20 meter. Bij de vrouwen ging de zege naar Wendy Helmes uit IJsselstein.
De Groot had aan zijn eerste finalesprong genoeg om de winnende afstand van 20,08 meter neer te zetten. Thomas van Midden uit Vlist werd daarmee van de leidende positie verdreven. Zijn poging van 19,61 meter uit de voorronde was nog wel goed voor de tweede plek. Benschopper Wilco van Amerongen werd derde met 19,41 meter.
Wendy Helmes wist bij de vrouwen de zege te grijpen door 14,14 meter de springen. Daarmee was de IJsselsteinse de enige die voorbij de grens van de 14 meter ging. Demi Groothedde uit Jaarsveld zette 13,76 meter op de borden, goed voor een tweede plaats. Julia van Eijk uit Haastrecht eindigde als derde met 13,50 meter.

Opvallende junior

Een opvallende sprong was er ook bij de junioren mannen: winnaar Lucas van Eijk uit Haastrecht kwam tot 19,88 meter. Het persoonlijke record voor de jongeling was bij de 'grote' mannen goed geweest voor een tweede plaats.
Komende week strijden de Hollandse polsstokverspringers tegen elkaar in Vlist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.