Vorm meldt zich af voor interlands

UTRECHT - Michel Vorm heeft zich zondagavond afgemeld voor de komende interlands van het Nederlands voetbalelftal tegen Schotland (28 maart) en Macedonië (1 april).
De doelman van FC Utrecht kreeg zondag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam opnieuw last van zijn knie en liet zich in de rust vervangen door Wesley de Ruiter. Bondscoach Bert van Marwijk besloot geen vervanger op te roepen voor Vorm. Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord) zijn de andere keepers in de Oranje-selectie, die nu nog 22 spelers telt.
Vorm verklaarde na afloop van het duel met Volendam dat het niet meer ging. "De pijn werd alsmaar erger. Het was niet verstandig om door te spelen." Vorm heeft sinds een week of twee last van zijn knie. "De kniepees onder de knieschijf is geïrriteerd", zei hij. "Ik voel steeds steken, vooral bij het schieten van de bal. Ik hoop dat het meevalt."
De Utrechtse sluitpost schatte de kans dat hij zich dinsdag zou aansluiten bij de Nederlandse ploeg al als erg klein in. "Ze hebben weinig aan me als ik maar voor 80 procent fit ben, hoe jammer ik dat ook vind."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.