Grand Slam beachvolleybal op Jaarbeursplein en in Bilthoven

Ook in het King of the Court-stadion op het Jaarbeursplein wordt gespeeld
Ook in het King of the Court-stadion op het Jaarbeursplein wordt gespeeld © Sightline
UTRECHT/BILTHOVEN - Utrecht en Bilthoven hebben de eer om in september een Grand Slam Beachvolleybal te organiseren. Zaterdag 12 september is Irene Beach in Bilthoven het decor voor de beste beachvolleyballers, op zondag 13 september is dat op het Jaarbeursplein.
De Grand Slam van Utrecht sluit goed aan op het eerder aangekondigde King of the Court-evenement, dat van 9 tot en met 12 september op het Jaarbeursplein is. Het stadion dat speciaal daarvoor gebouwd wordt, dient ook als locatie voor de Grand Slam.

Minder in het centrum van de stad

De Eredivisie Beach kent vanaf 1 juli zes toernooien, waarvan de Grand Slam van Utrecht de laatste is. Ook Zaanstad (twee keer), Almelo, Heerenveen en Breda organiseren een Eredivisie-toernooi. Het NK beachvolleybal is in het weekend van 21-23 augustus op Scheveningen.
Normaal gesproken zou de volleybalbond kiezen voor locaties in het centrum van de organiserende steden, om zo meer publiek te trekken. Vanwege de coronacrisis is gekozen om vooral bij beachvolleybalverenigingen te spelen. Er is beperkt publiek toegestaan bij de wedstrijden. Toeschouwers moeten zich wel vooraf registreren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.