RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regioclubs donderdag in de koker voor kwalificatierondes KNVB Beker

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/PROVINCIE UTRECHT - Donderdagavond staat de loting op het programma voor de kwalificatierondes van het KNVB Beker-toernooi. Veel regionale amateurclubs wachten met smart op hun aankomende tegenstander.

Voor IJsselmeervogels is er weinig spannends aan de loting. De Rooien zijn automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van het bekertoernooi, omdat zij vorig seizoen een periodetitel wonnen in de tweede divisie. Dat geldt ook voor Katwijk.

Zeven regioclubs in de koker
De loting van donderdag gaat om de eerste kwalificatieronde (24 clubs via districtsbeker vorig seizoen, 36 uit de derde divisie van komend seizoen) en de tweede kwalificatieronde (14 clubs uit de tweede divisie).

Roda'46 uit Leusden heeft zich via de districtsbeker geplaatst voor de eerste voorronde. Daarnaast beginnen DOVO, Hercules, Hoogland en Sportlust'46 in die ronde al. In de tweede kwalificatieronde stromen GVVV en Spakenburg in.

In de eerste voorronde worden zaterdagclubs gekoppeld aan zondagclubs, al is er wel een duel met twee zondagclubs. Dit omdat er twee zondagteams meer gekwalificeerd zijn dan zaterdagclubs.

Speeldata
De eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker wordt gespeeld op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. De tweede kwalificatieronde op 6, 7 en 8 oktober. Eind oktober (26-28 oktober) begint het hoofdtoernooi met daarbij IJsselmeervogels en Katwijk, maar ook alle profclubs waaronder FC Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -