RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Supportersverenigingen: Eredivisie op zaterdag om 16.30 uur 'ongepast'

UTRECHT - Het Supporterscollectief Nederland heeft teleurgesteld gereageerd op de invoering van een nieuw begintijdstip van voetbalduels in de eredivisie. De belangenorganisatie van voetbalfans noemt het tijdstip van 16.30 uur op zaterdag "ongepast" en begrijpt niet dat clubs akkoord zijn gegaan zonder overleg met hun fans.

De KNVB presenteerde woensdag het competitieprogramma 2020-2021, waarbij opvalt dat er voortaan op zaterdagmiddag een duel staat gepland. Elke club speelt bij wijze van test één keer thuis om deze tijd. FC Utrecht start direct in de eerste speelronde om 16.30 uur, thuis tegen AZ.

Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan"
Matthijs Keuning (Supporterscollectief Nederland)

"Het is ongepast dat clubs dit geheel nieuwe tijdstip hebben doorgevoerd, in veel gevallen zonder overleg met hun achterban", zegt voorzitter Matthijs Keuning. "Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten. Dit komt bovenop de onzekerheid over corona, die supporters waarschijnlijk ook al wedstrijden zal kosten."

Supporterscollectief Nederland, waar ook SV FC Utrecht en True Support onderdeel van uitmaken, zegt nog voor de start van het seizoen samen met de KNVB, Eredivisie CV en FOX Sports in gesprek te gaan om te bepalen op basis van welke criteria het tijdstip komend seizoen geëvalueerd gaat worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -