Vijf regioclubs in eerste voorronde KNVB-beker, kraker voor Spakenburg

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Om verder te komen in het KNVB-bekertoernooi moet Hercules in de eerste ronde afrekenen met Harkemase Boys. DOVO gaat naar Hoogeveen, Hoogland speelt tegen Capelle, Sportlust '46 neemt het op tegen Goes en Roda'46 ontvangt ADO'20. Dat is vanavond na loting bekend geworden.

Spakenburg en GVVV

In de tweede kwalificatieronde stromen GVVV en Spakenburg in. Spakenburg speelt op de eigen Westmaat de kraker tegen AFC, terwijl GVVV op bezoek gaat bij HHC Hardenberg.
Voor IJsselmeervogels was er weinig spannends aan de loting. De Rooien zijn automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van het bekertoernooi, omdat zij vorig seizoen een periodetitel wonnen in de tweede divisie.
De loting van donderdag ging om de eerste kwalificatieronde (24 clubs via districtsbeker vorig seizoen, 36 uit de derde divisie van komend seizoen) en de tweede kwalificatieronde (14 clubs uit de tweede divisie).
In de eerste voorronde worden zaterdagclubs gekoppeld aan zondagclubs, al is er wel een duel met twee zondagclubs. Dit omdat er twee zondagteams meer gekwalificeerd zijn dan zaterdagclubs.
De eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker wordt gespeeld op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. De tweede kwalificatieronde op 6, 7 en 8 oktober. Eind oktober (26-28 oktober) begint het hoofdtoernooi met daarbij IJsselmeervogels, maar ook alle profclubs waaronder FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.