Scorende De Ligt nog geen kampioen met Juventus

ABCOUDE - Juventus heeft de eerste kans om de Italiaanse titel binnen te halen laten liggen. De koploper van de Serie A ging in de blessuretijd met 2-1 onderuit bij Udinese, en daardoor bleek de goal van Abcoudenaar Matthijs de Ligt niets waard.
De Ligt zette de 'Oude Dame' kort voor rust op voorsprong met zijn vierde doelpunt van het seizoen, maar Ilija Nestorovski trok de stand aan het begin van de tweede helft weer gelijk. In de extra tijd ging Juventus zelfs onderuit door een doelpunt van Seko Fofana, die De Ligt omspeelde en de 2-1 binnenschoot.
Juventus had in Udine moeten winnen om de negende titel op rij in de Serie A al drie wedstrijden voor het einde van het seizoen te grijpen. De voetbalclub uit Turijn staat 6 punten voor op Atalanta en 7 op Internazionale. Atalanta komt vrijdag weer in actie, Inter zaterdag. Juventus ontvangt zondag Sampdoria.