RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honkbalcompetitie eindelijk begonnen: Ambitieus Quick begint met nederlaag

1/3
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort hebben de eerste wedstrijd van het Hoofdklasse-seizoen verloren. Op bezoek in Bussum ging Quick met 4-3 onderuit tegen HCAW.

In de vierde inning scoorde Quick via Rachid Engelhardt het eerste punt van het ingekorte seizoen, dat eigenlijk in april had moeten beginnen. In de derde inning was HCAW al op voorsprong gekomen.

De beslissing viel in de zevende inning: Quick kwam via Taylor Clemensia één keer over de thuisplaat, waarna HCAW dat drie keer deed en zo een 4-2 voorsprong pakte. In de negende inning deed Quick via Runai Coran nog wat terug, maar bij 4-3 bleef het.

De nederlaag is een domper voor Quick Amersfoort, dat met de nodige ambities aan het Hoofdklasse-seizoen begint. Zaterdag krijgt Quick op eigen veld kans op revanche tegen HCAW. Zondag ontmoeten de teams elkaar weer in Bussum.

Lastige voorbereiding
"Eind februari waren we klaar om te gaan oefenen, maar toen kwam dat virus om de hoek", blikt trainer René de Vries terug op de coronaperiode. Na veel uitstel mocht de competitie nu, eind juli, toch echt beginnen. "Het komt wel heel erg snel, want de voorbereiding is niet geweest zoals iedereen dat zou willen. Maar ik ben wel blij dat we weer gaan beginnen."

Onze doelstelling was, en dat blijft zo, om bij de eerste vier te komen"
René de Vries (trainer Quick Amersfoort)

"We hebben drie oefenweekenden gehad en daarvoor zijn we aan het trainen geweest. Normaal liep alles vanaf de winter door naar april, maar dat is nu even anders", aldus De Vries. "Onze doelstelling was, en dat blijft zo, om bij de eerste vier te komen. Vorig jaar zijn we vijfde geëindigd en we willen nu hoger gaan."

Na een lange afwezigheid op het hoogste niveau begint Quick nu aan het derde seizoen op rij in de Hoofdklasse, het hoogste niveau. En dat gaat steeds beter, ziet ook De Vries. "Het eerste jaar werden we zevende, vorig jaar vijfde en nu gaat de lat hoger. Vorig jaar hebben we lang meegedaan voor de top-vier, maar één weekend was een breuk in onze vooruitgang. Dat willen we nu niet zien."

René de Vries: "Vorig jaar hebben we lang meegedaan voor de top-vier, maar een weekend brak ons op"


Amerikaanse droom Takke met hobbels
Voor Tijmen Takke uit Utrecht is het afwachten. Nadat hij afgelopen winter doorbracht in het college-honkbal in de Verenigde Staten, speelt hij nu in de zomer voor Quick. Takke kan, als hij wil, naar Amerika om daar dit jaar weer college te spelen, maar daar zitten wat haken en ogen aan. Er wordt gekeken of het aantal contacturen op school aangepast kan worden voor buitenlandse studenten.

En dan is er nog het reisverbod naar Amerika, al lijkt dat voor Takke geen probleem omdat hij een studievisum heeft. Mocht dat toch niet toereikend zijn, dan kan hij via Cuba of Canada, waar familie woont, nog naar de VS.

Tijmen Takke: "Ik wil big leagues halen, maar natuurlijk is dat moeilijk"


Tot die tijd verblijft Takke bij de Amersfoorters, maar het lijkt een kwestie van tijd voor hij definitief naar Amerika vertrekt. "Vorig jaar heb ik heel goed gespeeld en kwamen veel scouts op mij af. Zij wilden van alles weten. Ik ben nog steeds aan het praten met een van hen. We hopen dat ik straks een goed seizoen kan draaien, zodat ik als prof ergens kan tekenen"

"Ik wil big leagues halen. Natuurlijk is dat moeilijk, maar ik wil wel een paar jaar daar blijven en dan naar Azië om het daar voort te zetten", aldus Takke.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -